Blijf in beweging met wandelen of in beweegtuin

HEINKENSZAND - Door de coronamaatregelen zijn er minder sport- en beweegmogelijkheden. Maar in beweging blijven is belangrijk. Wat kan wel?

De gemeente Borsele biedt veel mogelijkheden om te wandelen. De wandelgroepen van de gemeente Borsele hebben hun mooiste routes verzameld op: www.borselebeweegt.nl/wandelroutes/
Voor wie niet alleen wil wandelen zijn er in veel kernen wandelgroepen. Het rooster per plaats, dag en tijdstip staat ook op de website van Borsele Beweegt.


Beweegtuin
In de beweegtuinen van ’s-Gravenpolder en Heinkenszand worden trainingen gegeven door vrijwilligers en medewerkers van Borsele Beweegt.
‘We werken aan conditie, sterke spieren en een goede balans’, laat de organisatie weten. ‘We houden rekening met alle niveaus.’ De trainingen in de beweegtuinen zijn buiten. In Heinkenszand is er elke maandag van 13.30 tot 14.30 uur training in de beweegtuin bij De Fonteyne.
In ’s-Gravenpolder is in 2021 elke maandag van 13.45 tot 14.45 uur en elke donderdag van 10.30 tot 11.30 uur een training in de beweegtuin bij De Zwake. Vanaf 10 januari is de maandagtraining in ’s-Gravenpolder van 10.30 tot 11.30 uur. Tussen 27 december en 7 januari zijn er geen trainingen.
De eerste training in 2022 is op maandag 10 januari.

Meedoen?
‘Kom gerust een keer meedoen met een beweegtuintraining of wandel mee. Aanmelden is niet nodig en de activiteiten zijn gratis.’
Meer informatie is beschikbaar bij Marianne de Kok van Borsele Beweegt, via mdekok@borsele.nl of 06- 25694076.[n]