Kerstloop Stelleplankier voor Marcell's Hope

KATS - Rennen, klimmen, tikkertje spelen…voor zoveel kinderen een dagelijkse bezigheid. Maar niet voor Marcell uit Kats. Marcell is een jongetje van net 3 jaar. Op het eerste gezicht een vrolijk mannetje met volop energie net als andere peuters. Toch is er iets bijzonders met hem aan de hand. 


Hij lijdt aan een zeldzame aandoening: Fibular Hemimelia, die bij 1 op de 50.000 baby's voorkomt. Het betekent dat het kuitbeen in één of beide benen volledig of gedeeltelijk ontbreekt. Om amputatie van zijn been te voorkomen heeft hij operatie nodig. Een Amerikaans arts, gespecialiseerd in Fibular Hemimelia is de beste optie voor deze ingreep en daarvoor is veel geld nodig. 


In kerstoutfit rondjes lopen
De leerlingenraad en het team besloten hier iets aan te willen doen zodat ook Marcell straks, net als andere kinderen, kan lopen en misschien zelfs rennen. En dus liepen op donderdag 16 december alle kinderen van OBS Het Stelleplankier in hun kerstoutfit zoveel mogelijk rondjes over het schoolplein en helemaal in kerstsfeer.


Wilt u ook een bijdrage leveren?


Voor het begin van deze sponsorloop hadden ze sponsoren gezocht die deze actie wilden steunen. Dat is ze goed gelukt. Samen verzamelden ze een mooi bedrag bij elkaar €3905,96. Tijdens de kerstviering hebben de kinderen het geld overhandigt aan de opa van Marcell. Wilt u meer weten of ook een bijdrage leveren? Ga dan naar https://www.gofundme.com/f/marcells-hope[n]