Hoop op een gezond 2021

Het jaar 2020 ligt achter ons. Een jaar dat voor altijd in onze herinnering blijft, omdat het ons allemaal diep heeft geraakt. Er was verdriet, onzekerheid en boosheid. Ondernemers die plots hun winkel moesten sluiten, activiteiten die geannuleerd werden, inwoners zonder werk.

Elkaar ontmoeten, een vertrouwde knuffel geven en het delen van vreugde en verdriet … het werd allemaal anders. Ook voor de jeugd die best veerkrachtig is, zien we dat zij hard worden geraakt. Zij bevinden zich in de belangrijke ontwikkeling van hun leven en de coronamaatregelen hebben weerslag op hun toekomstverwachtingen en mentale gesteldheid.

Maar er is gelukkig ook hoop en zicht op een betere toekomst. Met de start van 2021 biedt het vaccin ons allen weer perspectief. De eerste Zeeuwen zijn al ingeënt. Ik hoop dat iedereen zich ook laat vaccineren. Als je het niet voor jezelf wilt doen, doe het dan voor je dierbaren en de kwetsbaren in onze samenleving.

Alleen als wij met elkaar dit virus uitbannen, krijgen wij onze vrijheid weer terug. We hebben met elkaar nog een weg te gaan, maar ik heb er vertrouwen in dat wij dit samen aankunnen.


'Ik hoop dat iedereen zich ook laat vaccineren'


Dat hebben we als Middelburg in het afgelopen jaar al laten zien. En denk aan het beeld dat straks weer werkelijkheid wordt: dat we elkaar weer kunnen ontmoeten, dat ondernemers weer kunnen ondernemen zoals ze gewend waren en dat blijdschap en verdriet weer een plek krijgt zoals dat bij ons allen past.

Ik wens ons allen een goed en vooral gezond 2021 toe en pas goed op elkaar. Nu en daarna![n]