SVRZ opent Ontmoetingscentrum ‘t Bolwerk

MIDDELBURG - Per 8 februari kunnen bezoekers en hun partners gebruik maken van het nieuwe SVRZ ontmoetingscentrum ‘t Bolwerk in Middelburg.


Het nieuwe Ontmoetingscentrum is gevestigd in het voormalig Medisch Centrum Middelburg aan het Noordbolwerk. Binnen deze muren is in de afgelopen maanden alles grondig verbouwd. De bezoekers en hun partners kunnen gebruik maken van verschillende ruimtes en voorzieningen.


Openingstijden

Ontmoetingscentrum ‘t Bolwerk is van maandag tot en met donderdag geopend. Van half tien tot half vier zijn de bezoekers welkom. Zij kunnen hier terecht met een WMO toewijzing of een WLZ indicatie. Dit wordt verzorgd door de huisarts of een casemanager dementie.


Wat is een Ontmoetingscentrum?

In de ontmoetingscentra van SVRZ bieden we ondersteuning en begeleiding aan mensen met lichte tot wat verder gevorderde geheugenproblemen én aan de mantelzorger. De activiteiten zijn afgestemd op de individuele behoeften van de deelnemers. Voor de mantelzorgers is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten. Ook worden er individuele en groepsgesprekken voor hen georganiseerd. Ook zijn er regelmatig bijeenkomsten over een bepaald thema. Er zijn ook activiteiten en uitstapjes die gezamenlijk worden uitgevoerd, deelnemers met hun mantelzorger.

Alles met als doel om zo goed mogelijk om te leren gaan met dementie.

En: zo lang mogelijk samen in de eigen woning te kunnen blijven wonen.

Voor meer info zie www.svrz.nl[n]