Afbeelding
Foto: Edwin Mijnsbergen

MIDDELBURG - Of het nu was om alle vaste gasten weer te zien of om de mensen een klein beetje warmte en vermaak te bieden, de Valentijnswandeling van De Herberg maakte alle deelnemers blij.

Maite van Veen, mede-eigenaar van café-restaurant De Herberg aan de Pottenmarkt in Middelburg heeft er zelf niets mee, maar bedacht met medewerkers een Valentijnsactie waar vaste gasten en medewerkers plezier aan zouden beleven. "We doen al geruime tijd geen afhaal meer, maar we wilden iets leuks doen op deze dag. We hebben 45 linnen tasjes laten bedrukken en gevuld met bij de dag passende dingetjes, aangevuld met een wandelroute. Ze waren in mum van tijd uitverkocht.”
In de tassen zaten krijtjes om de naam van je lief op straat te schrijven, Prosecco, een rode roos van een lokale bloemenkiosk, een wegwerpcamera om romantische kiekjes te maken, chips en bonbons van het Zeeuws Ministerie van Chocolade en Culinaire zaken. Op het bolwerk kregen de verliefde wandelaars ook een bekertje glühwein of warme chocomel. Dat het net de laatste schaatsdag was, kwam niet slecht uit: ook de mensen op het ijs konden meegenieten, van de koek-en-zopiekraam bij de Middelburgse Vest. De reacties op sociale media waren lovend. "Dat hadden we net even nodig”, schreef iemand. Mooi was de foto van de vriendinnengroep die de schoolkrijtjes had benut om in koeienletters ‘We love you' op de stoep van 't Gasthuis te schrijven. Valentijnsdag ten voeten uit.[n]