Column wethouder Simons: Samen sterker verder!

We leven in een moeilijke tijd waarin het voor iedereen oppassen is en we zoveel als mogelijk rekening met elkaar houden. Gelukkig trakteert het weer ons op mooie uitersten. Vorig weekeinde konden we eindelijk weer schaatsen en sleeën en dit weekeinde is het lente. Heerlijk buiten zijn, veel bewegen en ik denk voor velen een verademing. Ik hoop dat de lente een voorbode is dat we dadelijk weer kunnen winkelen, een terrasje pakken en kunnen sporten. En dat onze ondernemers ook weer kunnen ondernemen.


Van de week ben ik op uitnodiging van de Koninklijke Horeca op bezoek geweest bij vijf ondernemers die afgelopen jaar gestart zijn of verbouwingsplannen hadden. Hele goede gesprekken waarin de onzekerheid die er is sterk naar boven komt. Ook gaan er natuurlijk zaken mis of zijn onduidelijk en dat is dan moeilijk om te begrijpen, wat logisch is. De meestgestelde vraag is mogen we dadelijk als we weer open mogen gebruik maken van de extra ruimte voor het terras? Dat antwoord is gemakkelijk, ja dat gaan we weer faciliteren. Verder was het toch opvallend hoe positief iedereen is en ze verwachten dat als ze weer open mogen het goed zal komen.
Als ik dan zaterdag bij ‘Eiggenwijzz' heerlijk vissoep ophaal en even met Michelle praat over hun fantastische werk met de jongeren die er werken en ze zegt ‘het komt goed', dan ga ik met een tevreden gevoel weer naar huis.

Heel veel Middelburgers ondersteunen de ondernemers in de horeca en detailhandel afgelopen periode.. Dit moeten we nog even volhouden. We gaan dadelijk samen sterker verder!

Chris Simons
Wethouder, c.simons@middelburg.nl[n]