Afbeelding

Boekentip: De blauwe planeet

MIDDELBURG - Het is geen vakantie, maar doordat je vooral thuis moet blijven, is er meer tijd voor andere zaken, zoals het lezen van een goed beok. Het personeel van De Drvkkery geeft leestips.

VAN ONZE REDACTIE

De boekentip komt deze keer van medewerkster Saskia: De blauwe planeet van Leisa Stewart-Sharpe. "Wonend in Zeeland, met de zee altijd om de hoek, kunnen we niet om dit geweldige nieuwe boek van uitgeverij Lemniscaat heen", zegt Saskia.
"In onze oceanen zijn grote krachten aan het werk. Er is altijd beweging en verandering, getijden, stromingen en golven, maar de klimaatverandering zorgt ervoor dat onze Blauwe Planeet sneller verandert dan we hadden kunnen bedenken. Dit fantastische boek met tekeningen van Emily Dove neemt je mee op reis onder water, naar de diepzee, het koraalrif, de groene zeeën en de oneindige oceaan. Vissen, haaien, schildpadden, dolfijnen, kreeften, zeeotters, alles wat onder water woont komt voorbij. Maar dit boek laat ook zien wat de gevolgen zijn van de klimaatverandering, vervuiling en de overbevissing. Haal diep adem en duik in de prachtige wildernis onder de golven. Laat je betoveren door de machtige diepten en kijk eens wat je zelf kunt doen om deze onmisbare onderwaterwereld te beschermen."[n]