Reparatie vrijwilligers.
Reparatie vrijwilligers. Foto: Jan Ploeger

Mobiele service Repair Café gaat verder alleen repareren

MIDDELBURG - De Mobiele service van Stichting Repair Café Middelburg is een groot succes. Al meer dan 200 reparaties zijn er langsgekomen zoals, stoomreinigers, bandrecorders, stofzuigers, broeken, laptops en zelfs een fietstrainer. Alles wordt door onze kundige reparatie vrijwilligers bekeken of gerepareerd na overleg met de klant.


Soms is een kleine reparatie al voldoende iets weer werkend te krijgen. Bijvoorbeeld een stofzuiger is na het vernieuwen van een snoer of transistor weer voor jaren bruikbaar. De mensen die hun reparatie aangeboden hebben zijn erg enthousiast en vol lof over onze goede service!

Bericht vanuit Repair Café International: Vanaf 1 maart is de nieuwe Ecodesign-richtlijn van kracht. In deze nieuwe regeling zet Europa een belangrijke stap om reparatie te bevorderen. Zo komen er minimumtermijnen voor de beschikbaarheid van reserveonderdelen en reparatie-informatie.

“Deze richtlijn is wat ons betreft echt een eerste stap”, reageert Martine Postma van Repair Café International. “Vooral professionele reparateurs profiteren ervan. Repair Café-vrijwilligers en gewone consumenten vallen daar niet onder. Wij vinden dat iedereen het recht op reparatie moet hebben.”

Wij van Repair Café Middelburg hopen dat deze richtlijnen ons gaan helpen om de mensen nog meer van dienst te kunnen zijn. Dit door middel van technische of service handleidingen die veel informatie bieden over de gebruikte onderdelen, instellingen die gedaan moeten worden of meetpunten van spanningen.

Wilt u gebruik maken onze mobiele service? Dit kan door een aanmelding formulier op onze website www.repaircafemiddelburg.nl, mail te sturen naar info@repaircafemiddelburg.nl, bellen of appen met 06-23644823. Wij nemen zo snel mogelijk contact op voor een Corona veilige breng of ophaal afspraak![n]