Dauwendaele doet mee aan landelijke Opschoondag

MIDDELBURG - Op dinsdag 16 maart gaan vrijwilligers van de Troepgroep Dauwendaele een opschoon-ommetje maken door de wijk Dauwendaele. Dat doen ze in het kader van de Landelijke Opschoondag. Gewapend met een grijper en een vuilniszak verzamelen ze zwerfafval en schonen ze de buurt op. Buurtbewoners, zowel kinderen als volwassenen, worden uitgenodigd een rondje mee te lopen.


De vrijwilligers van de Troepgroep Dauwendaele lopen geregeld een rondje door hun wijk en verzamelen zwerfafval om Dauwendaele schoon te maken. Via social media kreeg de buurtcoach van Welzijn Middelburg in de gaten dat ook leerlingen van de Franciscusschool in de wijk goed bezig zijn en zwerfafval verzamelen. Het idee groeide om dinsdag 16 maart van 14.45 tot 15.45 uur in kleine coronaproof groepjes de wijk in te gaan en samen op te ruimen. De troepgroep hoopt zo andere buurtbewoners enthousiast te maken om te zorgen voor een schone leefomgeving. In een wijk zonder zwerfafval is het namelijk prettig leven: een schone omgeving voelt veiliger en maakt mensen vriendelijker. De troepgroep Dauwendaele bestaat inmiddels uit 15 enthousiaste buurtbewoners die zich inzetten voor een schone leefomgeving. De groep bestaat uit een gemĂȘleerd gezelschap van individuen, echtparen en ouders met kinderen. De jongste deelneemster is 6 jaar en de oudste de 70 gepasseerd. Zwerfafval opruimen is niet leeftijdgebonden en zorgt voor de nodige beweging. De buurtbewoners gaan, mede vanwege de coronamaatregelen, individueel of soms in tweetallen de wijk in met grijper en afvalzak. Zo doen ze, sommigen wekelijks en anderen maandelijks, op gepaste afstand, toch nog iets samen voor de buurt. Wie mee wil doen met de vrijwilligers van de troepgroep, kan zich aanmelden via info@wijkdauwendaele.nl.


Opschoondag 20 maart
Zaterdag 20 maart gaan bedrijven, scholen, verenigingen en vrijwilligers de straat op om zwerfafval aan te pakken. Tijdens deze Landelijke Opschoondag steken mensen de handen uit de mouwen. Iedereen die zelf een opschoonactiviteit wil organiseren, kan die aanmelden op www.supportervanschoon.nl en dan (gratis) materialen bestellen.[n]