Jaimy Lageweg
Jaimy Lageweg Foto: Edwin Mijnsbergen

Muziek Jailo in Coming 2 America

MIDDELBURG - Ruim een jaar na het mislopen van een Grammy Award voor het nummer ‘Let Go’, dat werd opgenomen in de soundtrack van de film Spider-Man: Into the Spider-Verse, en dat op Spotify al meer dan vijfenveertig miljoen keer werd gestreamd, maakt de Middelburgse DJ, producer en componist Jaimy Lageweg (Jailo) opnieuw kans hoge ogen te gooien met het nummer ‘We got the moves’. De song is opgenomen in de soundtrack van de net uitgebrachte film Coming 2 America, met Eddie Murphy.


Lageweg, die net als veel andere artiesten al een jaar lang bijna alleen nog vanuit huis werkt, is er trots op dat het nummer, dat wordt uitgevoerd door Beau Young Prince, voor de soundtrack van de film is geselecteerd, maar helemaal verbaasd is hij er niet over. “Ik hoorde het een paar weken geleden, nota bene in een ‘room’ van Clubhouse, de app waarmee je het gesprek kunt aangaan met mensen van over de hele wereld. Dat was wel een verrassing. Maar ik zit nu al een paar jaar in een circuit van internationale partijen, van platen- en filmmaatschappijen tot Apple en Amazon. Die weten me te vinden als ze mijn muziek nodig hebben. De licenties van de muziek beheer ik zelf, de afspraken maak ik ook persoonlijk.”


Dubbel Zeeuws


Na de nominatie voor de Grammy Awards, eind 2019, wilde Lageweg eigenlijk voor een tijdje naar de Verenigde Staten, maar de coronalockdowns gooiden roet in het eten. Dat was geen reden om stil te gaan zitten. Hij componeert nog steeds - al dan niet op verzoek - muziek voor de internationale markt. Hij kan er al bijna tien jaar van leven. ‘We got the moves’ is overigens niet exclusief geproduceerd voor de film met Eddie Murphy, die pas drieëndertig jaar na het verschijnen van voorloper ‘Coming to America’ is uitgebracht bij Amazon Prime. Aanstaande vrijdag is ook de première van de film ‘Yes Day’, een zogenoemde Netflix Original. Ook in de soundtrack van dié film is ‘We got the moves’ opgenomen.

Een leuk detail: in het nummer zit ook een gitaarsolo, die is uitgevoerd door Jaimy’s vader Benno. Je zou het een dubbel Zeeuws succes kunnen noemen. Of hij er ook deze keer weer een Grammy-nominatie mee in de wacht weet te slepen, dat weet Jaimy niet, maar hij zou er wel best eens een willen winnen. De nominatie voor de vorige deed zijn naam in het internationale circuit zeker geen kwaad. Het oogt dan ook uitstekend op zijn website en CV: Jailo is a Dutch Grammy nominated and multi-platinum producer, dj and songwriter.

Lageweg zet zijn kennis en netwerk ook in om lokale talenten te begeleiden. Hij werkt met onder meer Laurens van Dijk, Marith van Beek en Jewel Riemens. Hij verwacht dat er op termijn zeker gezamenlijke optredens zullen komen, maar door de lockdown moeten die voorlopig worden uitgesteld. Maar de Zeeuwse producer heeft geduld. En een ding weet hij zeker: hij mag zich dan richten op de internationale markt; in Middelburg blijft hij. Daar is hij thuis. [n]