Chantal en Robbie Dagevos op de Markt in Middelburg.
Chantal en Robbie Dagevos op de Markt in Middelburg. Foto: Edwin Mijnsbergen

Nu ook online shoppen bij
Dagevos Textiel

MIDDELBURG - Robbie en Chantal Dagevos uit Hoedekenskerke staan al vijfentwintig jaar op de Zeeuwse weekmarkten. Toekomstplannen voor hun bedrijf Dagevos Textiel kwamen door de lockdown in een stroomversnelling. Met de recente lancering van de webshop dagevostextiel.nl zijn de activiteiten van het ondernemende stel in één klap fors uitgebreid.


DOOR EDWIN MIJNSBERGEN


"Je zou kunnen zeggen dat de coronacrisis ons als ondernemers ook een zetje in de rug heeft gegeven", lacht Robbie Dagevos. "We denken al veel langer na over het uitbreiden van onze bedrijfsactiviteiten. We vinden niets mooier dan samen op de markt staan, omdat we houden van het contact met onze klanten en collega's, en dol zijn op de sfeer en dynamiek van weekmarkten. Tegelijkertijd voorzien we ook wel dat markten in de toekomst anders zullen zijn. Hoe dat er precies uit zal gaan zien weten we ook nog niet. Misschien worden markten wel wat compacter. De tijden veranderen nu eenmaal."

Veranderingen hebben Robbie en Chantal al vaak genoeg gezien. Ze namen het bedrijf in 1996 over van Robbies vader, die het op zijn beurt van opa Dagevos had overgenomen. "Dagevos Textiel staat sinds 1966 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel", legt Robbie uit, "maar mijn opa zat voor die tijd ook al in de handel. Van meet af aan staat de verkoop van ondergoed van onze hoofdleverancier Beeren centraal in ons aanbod, maar in de loop van de tijd hebben we ons assortiment geleidelijk steeds verder uitgebreid. En dat blijven we doen. Vorige week hebben we bijvoorbeeld een mooie nieuwe collectie rompertjes en pyama's voor baby's ingekocht, met grappige opdrukken van onder het Nederlands elftal. Vanaf de zomer gaan we ook andere merken voeren. Denk aan het luxere ondergoed van bijvoorbeeld Avet."

Aan plannen dus geen gebrek, bij de familie Dagevos. Robbie en Chantal hadden al langer het idee om ook een webshop te starten. Nu de activiteiten op de weekmarkten door de lockdown al een paar maanden stilliggen kwam juist dát idee in een stroomversnelling. Chantal: "het was even puzzelen, maar dagevostextiel.nl is er nu helemaal klaar voor. Het assortiment van de webwinkel is zelfs nog groter dan ons aanbod in de kraam, al zijn er ook producten die we niet online verkopen, zoals nachtkleding. We nodigen iedereen uit om eens een kijkje te nemen op de website. Eventuele vragen beantwoorden we natuurlijk ook graag!"

Wanneer Dagevos Textiel - en alle andere collega's die geen levensmiddelen verkopen - weer mogen gaan 'markten'? Dat is nog steeds niet bekend. Maar Robbie en Chantal popelen om weer aan de slag te gaan. Robbie: "we hopen oprecht dat we in april weer welkom zijn. We missen onze klanten enorm. We zijn blij dat we iedereen nu ook digitaal van dienst kunnen zijn, en dat we gewoon op afspraak thuis kunnen bezorgen als mensen ons bellen maar als we eerlijk zijn zien we iedereen toch het liefst in levenden lijve, gezellig op de markt!"[n]