Woensdag 7 april

Museum Veere: ‘Ode aan Alma’

13:00 | Museum Veere

Museum Veere herontdekt in deze ‘bijzondere’ tijden haar collectie. Samen vormen de ontdekkingen de wisseltentoonstelling ‘Ode aan Alma’. De gevonden objecten, waaronder tekeningen, streekdrachten, foto’s en schilderijen zijn te zien tot en met 31 mei 2021 in de Schotse Huizen aan de Kaai in Veere.Om Alma Ochs te eren presenteert Museum Veere een verrassende tentoonstelling met streekdrachten, tekeningen, grafiek, foto’s, schilderijen en objecten uit de collectie. De tentoonstelling met de titel Ode aan Alma - herontdekking collectie Museum Veere is bijzonder omdat het merendeel van de werken en objecten voor het eerst getoond worden. De geliefde streekdrachten van Alma Ochs zullen door het hele gebouw van De Struys te zien zijn. Zij vormen de rode draad van de tentoonstelling die niet alleen een herontdekking maar ook een herwaardering van de eigen collectie zal zijn.

Studieavond

18:30 | Messiaanse gemeente Zeeland

Studieavond rondom het thema ‘Het beest uit de zee’ uit openbaring 13. In deze tijd van grote verwarring en onrust hopen wij een licht te zijn en te geven door middel van een studie over wat er allemaal gaande is en of we dat kunnen ontdekken in de bijbel. En hoe we staande en waakzaam kunnen blijven. De studie zal 45 minuten duren, daarna is er gelegenheid voor vragen. We houden ons aan de 1,5 meter maatregel. Messiaanse Gemeente Zeeland, Noordweg 372.


Donderdag 8 april

Online lezing: van Stress naar Zen

19:30 |

Hoe blijf je in balans, ongeacht de omstandigheden en ontwikkelingen en zonder jezelf af te zonderen? Hoe blijf je de baas over je eigen denken en leven? En hoe kunnen we anderen helpen die last hebben van stress? Velen beseffen ergens dat het anders kan. En er bestaat ook wijsheid. Een wijsheid die al eeuwenlang zijn waarde bewijst, en die je bijvoorbeeld terug kan vinden in de Zen-traditie. Vorm een visie op jezelf en het leven en vind meer harmonie! Na iedere 20 minuten is er gelegenheid tot het stellen van vragen aan Erwin. Dankzij alle digitale mogelijkheden gaat informatieverspreiding en communicatie razendsnel. Dagelijks ontvangen we via internet en (social) media een overvloed aan berichten, gedachten en ideeën. Al het online verkeer verbindt ons, maar levert tegelijkertijd ook onzekerheid en stress op. In de coronatijd is dat er niet minder op geworden. Uit onderzoek blijkt dat vooral jongeren in deze tijd meer stress ervaren. Erwin Bomas is een medewerker van de Theosophical Society Point Loma (TSPL) gevestigd in het Blavatskyhuis in Den Haag. Hij geeft lezingen over allerlei onderwerpen in het licht van de esoterische filosofie of Theosofia, is cursusleider van de cursussen Anders Denken en Levenswijsheid en een van redacteuren van het tijdschrift Lucifer de Licht-brenger. Alle medewerkers van de TSPL werken principieel op vrijwillige basis.