Beste Lezer,


De landelijke overheid vindt gezondheid erg belangrijk en heeft daarom een Landelijk Preventieakkoord gesloten. De focus ligt daarbij vooral op het tegengaan van overgewicht, problematisch alcoholgebruik en roken. Dat vinden wij als gemeente Middelburg uiteraard ook heel belangrijk. De gemeente Middelburg wil ervoor zorgen dat al onze inwoners gezond en gelukkig leven. En daar willen we met elkaar aan werken.

Bredere aanpak
Maar wij willen het graag breder aanpakken. En dat willen we samen met u doen! Maar ook met ondernemers, verenigingen, onderwijs en andere partners. Wij vinden het noodzakelijk dat we ook zaken als schulden, armoede, geestelijke gezondheid hierin meenemen. Want het is duidelijk dat als je schulden hebt, of in armoede leeft, je minder gelukkig bent. En om dit te bereiken gaan we het landelijke akkoord vertalen in een Lokaal Preventieakkoord. Hierin maken we afspraken over wat we met elkaar willen bereiken. En welke acties hiervoor nodig zijn.

'Een flinke aanzet tot
gezonder leven'


Om dit te bespreken hebben we op 25 maart jl. een digitale bijeenkomst gehouden met inwoners, ondernemers, verenigingen, onderwijsinstellingen en andere partners. Helaas digitaal, want dat is natuurlijk in tegenspraak met bewegen. Bewegen is tenslotte essentieel voor onze gezondheid en de strijd tegen overgewicht. Corona heeft er in elk geval voor gezorgd dat het belang van gezondheid nog meer voelbaar is. En met dit Lokale Preventieakkoord kunnen we een flinke aanzet geven tot gezonder leven.[n]