Afbeelding
Foto: Drvkkery

Boekentip Drvkkery

MIDDELBURG - Het is geen vakantie, maar doordat je vooral thuis moet blijven, is er tijd voor andere zaken, zoals het lezen van een goed boek. Het personeel van De Drvkkery geeft leestips. Deze week: Het Evacomplex, van Jeroen Windmeijer & Jacob Slavenburg.


Eerste dode
Frank van As is befaamd slangenexpert van Naturalis. Door Hugo van As, voorganger van een religieuze groepering, wordt hij ertoe overgehaald om af en toe een slang mee te nemen naar een bijeenkomst. Al snel valt de eerste dode en lopen Frank en zijn naasten ook gevaar.


Hoger niveau
In deze superspannende thriller zijn een aantal verhaallijnen zeer kundig met elkaar verweven; het onderzoek van de politie naar de ware toedracht achter de sterfgevallen, de pogingen van Frank om zich los te weken van Hugo, de zoektocht naar zijn vrouw Cat en het onderzoek naar een andere lezing van het scheppingsverhaal en de rol van Eva daarin door journaliste Magda, de ex van Frank. Hierbij komt de grote kennis over godsdienst van beide auteurs goed naar voren en wordt het verhaal naar een hoger niveau getild.


Spannend van begin tot eind, vol verwarrende plotwendingen en nog leerzaam ook!


Windmeijer
Antropoloog Jeroen Windmeijer (1969) debuteerde in 2015 succesvol met Het Petrusmysterie, een thriller waarin Romeinse en Bijbelse geschiedenis verweven worden met de geschiedenis van zijn woonplaats Leiden. Daarna publiceerde hij Het Pauluslabyrint, Het Pilgrim Fathers Complot, De Offers, Het Isisgeheim (met Jacob Slavenburg), De Genesissleutel en Het Evacomplex. [n]