Kraanvogels voor
Pinksteren

MIDDELBURG - Iedereen zoekt zijn of haar manier om van deze Coronatijd het beste te maken. De leden en vrienden van de Doopsgezinde Kerk in de Lange Noordstraat gaan tot Pinksteren kraanvogels vouwen.

Het idee is afkomstig uit Japan, waar het vouwen van kraanvogels geldt als een teken van hoop. "In deze tijd kunnen we wel wat hoop gebruiken" zegt dominee Leuny de Kam van de Doopsgezinde Kerk. De vogels worden gevouwen van gewone vouwblaadjes, maar ook van gebruikt papier.

"Elk stukje vierkant papier is geschikt en iedereen mag meedoen" zo nodigt De Kam uit, "Op internet vind je filmpjes hoe je het moet doen en je kunt ze in onze brievenbus stoppen aan de zijkant van de kerk, in de Blindenhoek."

Met Pinksteren zullen alle gevouwen vogels als een kunstwerk in de kerk ophangen. Sinds december zijn er al geen kerkdiensten meer in de kerk gehouden.

'We kijken uit naar het moment om samen te komen'


"Wat in de maatschappij niet mag, moet je als kerk ook niet willen" legt ds. Leuny de Kam uit, "ook wij kijken uit naar het moment dat we weer samen kunnen komen, tot die tijd hebben we digitale vieringen."

De kraanvogels worden na Pinksteren als een teken van hoop weer uitgedeeld.


Doopsgezinde Kerk, Lange Noordstraat 62 te Middelburg

www.dgwalcheren.nl.[n]