Afbeelding
Foto: Casper's Peloton Zeeland

Ook in 2021 fietst Casper’s Peloton Zeeland voor Casper

DOMBURG - Zeker in deze coronatijd staat het werk van goede doelen organisaties zwaar onder druk. Meer dan ooit hebben zij onze steun nodig om hun werk te kunnen blijven doen. Daarom steunt Casper’s Peloton Zeeland ook in 2021 Casper van Eijck in zijn strijd tegen alvleesklierkanker. Casper’s Peloton Zeeland is een fietsteam wat zich al jaren inzet voor goede doelen. Om onze verbondenheid met de Support Casper te onderstrepen en uit respect voor de strijd van Casper van Eijck tegen alvleesklierkanker.


Iedere dag sterven in Nederland acht mensen aan alvleesklierkanker. Dát gegeven, in combinatie met het feit dat meer dan 90% van de patiënten deze ziekte uiteindelijk niet overleeft, is reden om hier geen genoegen mee te nemen. Support Casper wil hier een bijdrage aan leveren, door onderzoek te steunen naar nieuwe behandelmethoden.


Prof. Dr. Casper van Eijck is als specialist verbonden aan het Erasmus MC. Hij is niet alleen een gerenommeerd chirurg en onderzoeker op het gebied van alvleesklierkanker. Hij is ook persoonlijk enorm betrokken bij zijn patiënten. Tegelijkertijd is hij bezig met het ontwikkelen van nieuwe behandelmethoden en is hij ervan overtuigd dat het anders moet en kan. Begin 2016 is een onderzoek naar een nieuwe behandeltherapie, d.m.v. viro-immunotherapie, gestart. Wilt u kennis maken met Casper van Eijck? Kijk dan eens via deze link naar het NOS-programma “De Wandeling”. Support Casper is online te vinden via www.supportcasper.nl.

Wat willen wij gaan doen?
Het spits wordt in het weekend van 29 en 30 mei afgebeten door de actie “Move for Casper”. Move for Casper wordt een landelijke sponsoractie, waarbij de deelnemers op diverse manieren aandacht kunnen vragen voor het werk van Casper van Eijck en de activiteiten van Support Casper om zijn werk financieel te ondersteunen. Hoe? Dit kan op heel veel manieren, waarbij het de bedoeling is dat de deelnemers een activiteit organiseren is groepsverband en/of individueel. Casper’s Peloton Zeeland gaat hier natuurlijk aan mee doen. Hoe? Daar zijn we druk op aan het broeden. Natuurlijk zal de (race)fiets daarbij centraal staan, maar wij sluiten het organiseren van andere activiteiten niet uit.


Opbrengst
Zondag 4 juli organiseert Endura Sport uit Goes het Endura Event for Casper. De opbrengst van dit event gaat volledig naar Support Casper. Het Endura Event bestaat uit drie toertochten door het Zeeuwse Landschap. Hierbij kunnen deelnemers de keuze maken uit toertochten van resp. 100 en 70 km voor de racefietsers en van 35 km voor de recreatieve fietser. Een spectaculair onderdeel zal een door oud-prof Steven Rooks georganiseerde clinic worden. Informatie: https://endurasport.nl Mail: info@endurasport.nl.
Zaterdag 25 september besluiten wij onze acties met het Oranjeplaat Event for Casper. Het Oranjeplaat Event bestaat uit afstanden van 80 en/of 60 km voor de racefietsers en 30 km voor de recreatieve fietser door het prachtige Zeeuwse landschap. Bovendien organiseren wij een unieke individuele tijdrit van 16 km. Mogelijk wordt dit zelfs uitgeroepen tot officieus Zeeuws Kampioenschap.
Ook hier komt Steven Rooks een clinic verzorgen.
Uiteraard kan corona nog roet in het eten gooien, maar wij zijn optimistisch dat het allemaal mogelijk wordt.
Wilt u informatie stuur dan een
mailtje naar:
Caspers.Peloton.Zeeland@gmail.com.[n]