Werk van Romee van Oers
Werk van Romee van Oers Foto: Romee van Oers

Romee van Oers werkt in ruimteCAESUUR

MIDDELBURG - Romee van Oers werkt van 26 pril tot en met 15 mei in ruimteCAESUUR. In deze werkperiode geeft zij drie presentaties van haar werk, te weten op de zaterdagmiddagen 1 mei, 8 mei en 15 mei. Telkens van 2 tot 5.


Romee is op alle zaterdagen aanwezig. Bij die presentaties is publiek van harte welkom. We vragen bezoekers zich aan te melden voor een tijdslot op de website van We vragen bezoekers zich aan te melden voor een tijdslot op de website van CAESUUR: www.caesuur.nu.

De eindpresentatie is op zaterdag 22 mei om 12 uur 's middags.

Vanaf 16 mei reageert Jorieke Rottier op het werk en de presentaties van Romee. Dit mede in het kader van een presentatie van ruimteCAESUUR in Aarhus, Denemarken, begin augustus van dit jaar.

Romee van Oers over haar werkperiode in ruimteCAESUUR: “Ik ben benieuwd naar hoe het is als ik een tentoonstellingsruimte benader zoals ik een schilderij benader. Mijn werk ontwikkelt zich door specifieke beeldende elementen in mijn werk op te merken die mij ontroeren om die vervolgens nog een keer te maken, vaak op een groter formaat. Dit om beter te begrijpen hoe deze elementen qua vorm en materiaal in elkaar zitten en te kijken hoe het is als het een grotere, lichamelijke maat aanneemt. Door deze omgang ga ik vanzelf meer van deze elementen houden.

Voor de werkperiode bij ruimtecaesuur heb ik één werk uitgekozen om van uit te gaan. Bij ruimteCAESUUR wil ik de uitdaging aangaan om vanuit dit ene werk nieuw werk te maken waarin beeldende elementen uit de tentoonstellingsruimte, zoals de rode en groene stenen muren, ook een rol spelen.”