Tim met het boek Dagboek van een Natuurjongen
Tim met het boek Dagboek van een Natuurjongen Foto: De Drvkkery

Boekentip Drvkkery

MIDDELBURG - Het is geen vakantie, maar doordat je vooral thuis moet blijven, is er tijd voor andere zaken, zoals het lezen van een goed boek. Het personeel van De Drvkkery geeft leestips. Deze week: Dagboek van een Natuurjongen, van Dara McAnulty.


Wat een talent! Een uniek perspectief op de natuur door de ogen van de autistische tiener en natuurbeschermer Dara McAnulty. Hij neemt je mee door zowel de Ierse natuur, als door zijn gedachten en worstelingen met het dagelijks leven. Maar hij laat je vooral inzien hoe prachtig en kwetsbaar onze omgeving is. Hij laat je de vogels weer horen en de bloesems weer zien. Ik heb ervan genoten!

Vol ontzag en verwondering beschrijft Dara de bijzondere ontmoetingen in zijn tuin en in het wild, ontmoetingen met merels, zwanen, rode wouwen, kiekendieven, leeuweriken, vleermuizen, pinksterbloemen, en sneeuwhazen. Met eenzelfde kracht en warmte schildert hij een liefdevol en ontroerend portret van zijn familie: een hecht gezin dat zijn eigen weg zoekt in de wereld.

Dagboek van een natuurjongen is een uniek boek van een zeer jong talent, dat nog lang zal blijven nazingen in het hoofd van elke lezer.[n]