Deze vlag hangt bij deelnemers aan de route.
Deze vlag hangt bij deelnemers aan de route. Foto: Theo Gerkema

Kunst- en Cultuurroute in teken van boeken en grafiek

MIDDELBURG - De jaarlijkse boekenmarkt kan ook dit jaar niet doorgaan, maar de stad gonst op 2 mei van de activiteiten rondom ‘het boek’.


Op negen adressen in Middelburg zijn er boeken- en grafiekexposities. Te zien zijn o.a. lino’s, etsen, een heruitgave van het typografisch bijzondere boek van Paul van Ostaijen, ‘Bezette Stad’, en boeken, gemaakt in meestal kleine oplage, van deelnemers aan de route. Onzeker is nog of alle deuren van de ateliers en expositieruimtes weer open gaan, of dat voor de ‘raamtentoonstelling’ moet worden gekozen. Dat hoeft trouwens niet saai te worden, want de routedeelnemers komen naar buiten.


Scenes aan de voordeur
Iedereen leest en je deelt wat je leest graag met anderen. Door uit een boek dat je dierbaar is voor te lezen, kun je ook anderen daar enthousiast voor maken. Zo klinken er vanaf veel routelocaties stemmen in de stad. Naast de ‘sprekende gevels’ die Middelburg al kent, laten we ook de boeken spreken. Er is ‘voor elk wat wils’, van Dante’s Goddelijke Komedie tot de avonturen van Klaasje Klungel. Kortom: routedeelnemers lezen voor! Kom kijken en luisteren op 2 mei, als de blauwe vlaggen weer uitnodigend uithangen om u te verwelkomen. Bij alle deelnemers, want ook aan wie niet meedoet aan dit speciale boekenproject is een bezoek de moeite waard. Voor alle informatie kunt u terecht in ‘het Lokaal’ aan het Zusterplein en op de website van de route www.kunstroutemiddelburg.nl.

De Stichting Kunst- & Cultuurroute Middelburg is in 1999 opgericht. Vooral uit een oogpunt van dienstverlening naar de bezoekers van Middelburg is met de oprichting van de stichting gestreefd naar structuur rondom de openstelling van galeries en ateliers.[n]