Philippe Vanden Eeckhoudt
Philippe Vanden Eeckhoudt Foto: Ellen de Vriend

WESTKAPELLE - Er is geen run op de terrassen in Westkapelle. Niet bij zeevishandel – eterij De Kibbeling op de Markt en ook niet bij collega ondernemers. Volgens eigenaar Philippe Vanden Eeckhoudt is het in het hele dorp niet druk tijdens deze voorjaarsvakantie.


“Er zijn gewoon weinig toeristen. Vorige week woensdag was het hartstikke druk tijdens koningsdag, daarna viel het stil. Duitsers kwamen voorheen één of twee weken naar hier en aten iedere dag buiten de deur. Hollanders houden naar mijn idee hun hand op de knip.” Het terras van De Kibbeling wordt, als het niet regent, goed gevonden door gasten die zin hebben in vers gebakken vis, mosselen, huisgemaakte friet, vissnacks of belegde broodjes. Daarom vindt Philippe het een gemis dat zijn terras al om 18.00 uur dicht moet, terwijl zijn zaak pas om 19.00 of 20.00 uur sluit. Wel heeft hij het idee dat mensen nu wat uitgebreider lunchen en ervoor kiezen om ’s middags warm te eten op het terras.

Hij maakt zich er zorgen over of het, als zijn terras vol zou zitten, nog wel te behappen is. “Het personeel dat de afgelopen maanden ander werk heeft gevonden, komt zeker niet allemaal meer terug in de horeca. Ze werken nu als schilder, in de bouw of bij de GGD.” Zelf heeft hij vier personeelsleden die in coronatijd zijn afgevloeid. Bij De Kibbeling zijn de prijzen nog niet erg veel omhooggegaan. “Gewoon wat ze in voorgaande jaren ook een beetje stijgen.”[n]