Zeeland betrekt Zeeuwen bij toekomstvisie toeristische sector

MIDDELBURG - Hoe zou de toerisme- en vrijetijdssector in Zeeland er in 2030 uit moeten zien? Die vraag pakken Provincie Zeeland, Impuls Zeeland, HZ Kenniscentrum Kusttoerisme en Toeristisch Ondernemend Zeeland dit jaar gezamenlijk op.


Samen met ondernemers en gemeenten uit de regio ontwikkelen we een visie op Bestemming Zeeland in 2030. Want ondanks de huidige coronapandemie richten we onze blik op de toekomst en kansen en ontwikkelingen op middellange termijn. En daarover kan iedereen die in Zeeland woont of betrokken is bij de Zeeuwse vrijetijdssector zijn mening geven!


Jaarrondtoerisme en groei vrijetijdsaanbod

De vragenlijst gaat onder andere in op jaarrond toerisme en de groei van het vrijetijdsaanbod, maar ook over het instellen van een woonplicht bij woningen in de bebouwde kom. Wat zijn de voor en nadelen bij deze vraagstelling? Wat betekent dat voor Zeeland als toeristische bestemming? En welke aspecten wegen zwaarder voor inwoners, beleidsmakers en ondernemers?


De vragenlijst
kan ingevuld worden tot 9 mei


Van inwoners en beleidsmakers tot werkenden in sector

De bestemming 2030 raakt veel betrokkenen. Daarom nodigen we deze brede groep betrokkenen uit hun mening te geven. Van inwoners en beleidsmakers tot mensen die werkzaam zijn in de vrijetijdssector en vertegenwoordigers van natuur- en cultuurorganisaties.

“Toerisme is belangrijk voor Zeeland nu en in de toekomst. Daarom wil ik alle betrokkenen en specifiek ondernemers en werknemers in de toeristische sector oproepen om de vragenlijst in te vullen en mee te denken over de toekomst voor Toerisme van Zeeland”

-Gedeputeerde Dick van der Velde-

De vragenlijst is volledig anoniem en kan ingevuld worden tot 9 mei 2021 >> https://hz.survalyzer.eu/bestemmingZeeland2030.[n]