Anne Murre
Anne Murre Foto: Edwin Mijnsbergen

MIDDELBURG - Anne Murre uit Middelburg werkt sinds een paar maanden in Stukje bij Stukje. Ze staat achter de kassa en helpt klanten. Ze vindt LEGO leuk, maar dan vooral beroepsmatig.


"Nee, thuis doe ik eigenlijk niks met LEGO. Ik vind het leuk hoor, maar ik ben geen fanatiekeling wat dat betreft. Anne Murre (16) gaat nog naar school, maar helpt een paar dagen in de week in de winkel. Anne: "ik ben hier eigenlijk een beetje toevallig terechtgekomen. We kwamen hier al vaker, met een grotere groep jongeren. Toen ik hoorde dat ze nog mensen zochten in de winkel, heb ik gesolliciteerd. Ik vind het werk leuk om te doen. Ik help de mensen graag. Ze zoeken soms hele bijzondere dingen. Ik vind het natuurlijk ook leuk dat Jason hier werkt. We hebben sinds vier maanden verkering.

Vandaag helpt Anne ook mee met het vullen van zakjes met onderdelen, voor de dozen die later weer verkocht zulllen worden door Stukje bij Stukje. Volgens Anne is LEGO er voor iedereen. "Je hoeft echt niet technisch te zijn ofzo". Haar collega Delano de Graaf valt haar bij. "Het gaat er vooral om dat je je fantasie gebruikt. " Op de vraag of LEGO de laatste jaren niet heeft afgelegd tegen videogames en andere digitale bezigheden antwoordt hij: "ik ben zelf niet echt een gamer. Voor mij geldt dat dus in ieder geval niet. Ik bouw ook al van jongs af aan, en bijna altijd zonder bouwplan. Dat is toch het allermooiste."[n]