Klederdracht op het terras
Klederdracht op het terras Foto: Collectie Polderhuis

Oproep van Het Polderhuis: Laat zien dat je Zeeuw bent

WESTKAPELLE - Het Polderhuis roept ook dit jaar weer op om op 2e Pinksterdag zijn/ haar Zeeuwse klederdracht aan trekken of delen ervan en gewoon de dagelijkse dingen te doen.


Afgelopen jaar gaven tientallen personen gehoor aan de oproep. Op sociale media werd onder de hashtag: #groosopzeeland #trotsezeeuw #streekdracht vele berichten gepost. Daarnaast waren er in Westkapelle verschillende echtparen gekleed in klederdracht en maakten een ronde door het dorp, dijk en langs de zee.

Met deze actie willen we de saamhorigheid en de onderlinge verbondenheid in coronatijd nog meer vergroten door de combinatie van traditie en cultuur. Stiekem zijn we allemaal wel (een beetje) grôôs dat we Zeeuw zijn. Dus trek maandag 24 mei, je pillow broek en je boezeroen aan, zet je lagette of pet op en zoek dat beukje en die schort en hul jezelf in de streekdracht. Als je geen klederdracht hebt dan is een kledingstuk met het logo, de wapenspreuk van Zeeland of een Zeeuwse knop ook goed. Plaats je foto op Instagram of Facebook met #groosopzeeland #trotsezeeuw #streekdracht[n]