Interactieve online talkshow Help! Mijn kind is een puber!

MIDDELBURG - Een interactieve online talkshow voor ouders over de thema’s relaties & seksualiteit, social media & gamen, genotmiddelen en stress, somberheid en suïcidaliteit.


Vanaf dinsdag 25 mei wordt er wekelijks een aflevering van de interactieve online talkshow ‘Help! Mijn kind is een puber!’ uitgezonden. Deze talkshow is speciaal bedoeld voor ouders en verzorgers van opgroeiende pubers in de leeftijd van 12 t/m 16 jaar. De initiatiefnemers GGD Zeeland, 1NUL1, ‘Laat ze niet (ver)zuipen!’ en Zeeland Zonder Zelfmoord willen hen ondersteunen bij diverse opvoedvraagstukken.

Hoe praat ik met mijn puber over seksualiteit? Wanneer is het gamegedrag van mijn puber zorgelijk? Wat doe ik als ik een zakje wiet vind onder het kussen van mijn puber en welke regels kan ik stellen over alcohol en roken? En hoe help ik mijn puber die somber is en het leven niet meer ziet zitten?

Op al deze vragen en meer krijgen ouders en verzorgers antwoord in de online talkshow. In vier afleveringen komen verschillende thema’s aan bod:

15 mei 19.30u afl. 1: Relaties & seksualiteit.

1 juni 19.30u afl. 2: Social media & gamen.

8 juni 19.30u afl. 3: Genotmiddelen.

15 juni 19.30u afl. 4: Stress, somberheid & suïcidaliteit.

Opvoeders kunnen zich voor één of meerdere afleveringen aanmelden via www.laatzenietverzuipen.nl/talkshow. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Ook kunnen ouders en verzorgers tijdens de uitzending (anoniem) meepraten via een live chat. Verschillende professionals zitten klaar om alle vragen te beantwoorden. De uitzendingen zijn online vanaf thuis te volgen! Meer informatie over de afleveringen staat op www.laatzenietverzuipen.nl/talkshow.[n]