Afbeelding
Foto: Sandra van der Meulen

Buiten beelden kijken

MIDDELBURG - De Kunst- en Cultuurroute Middelburg biedt bezoekers van de stad vanaf Pinksteren een nieuwe fietsroute aan langs beelden in de buitenruimte in- en rondom Middelburgen Arnemuiden. De te rijden routes en te bewonderen beelden zijn opgenomen in een informatief en kleurrijk routeboekje dat gratis af te halen is bij alle deelnemers van de route en bij een groot aantal hotels, B&B's en campings op Walcheren.


Met de routeboekjes wil KCRM bezoekers, op de fiets, kennis laten maken met kunst- en cultuur op een manier die coronaproof is. Iedereen kan het hele jaar door, op eigen gelegenheid, de route fietsen. Het vertrekpunt is altijd het station in Middelburg. Van daar vertrekken er drie verschillende routes. Eentje brengt je naar Arnemuiden, de andere naar Middelburg-Noord en de derde naar Dauwendaele en Magistraatwijk. Na iedere route kom je steeds terug bij het station en kan je een van de andere routes oppakken. Maar je kan de andere routes ook op een ander moment rijden. De totale fietstocht is ongeveer 20 kilometer.


'Alles mag
niet hoeft'


Ollo Feenstra
KCRM heeft de Middelburgse beeldend Kunstenaar Ollo Feenstra gevraagd bij een aantal beelden vragen te formuleren die je aanzetten tot denken over de beelden en de geboden kunst. Ze daagt de kijker uit om anders naar beeldende kunst te kijken. Het is een fietstocht waarbij alles mag en niets hoeft. Je maakt tijdens de tocht kennis met beelden; dat is een rekbaar begrip. Het gaat bij vooral om de combinatie van fietsen en beelden kijken. En zoals Ollo Feenstra zegt: 'kijken kun je leren'. Het gaat bij kunst in de openbare ruimte niet alleen om de informatie die je aangereikt krijgt, maar vooral om wat je zelf ziet. Hoe leuk kan het zijn om zelf te fantaseren en hoe meer je kijkt, hoe meer details je gaat zien. Dat is de opzet van deze fietstocht en daarom nodigt Ollo Feenstra je bij een aantal beelden in deze route uit met een vraag of een opmerking om op je eigen manier, en hopelijk met een open blik, naar beelden te kijken.


Kijk voor meer informatie op de website www.kunstroutemiddelburg.nl.[n]