Johan Elzinga
Johan Elzinga Foto: Edwin Mijnsbergen

Nieuwe, maandelijkse rubriek: Luctor et Detector

MIDDELBURG - Vanaf deze maand verschijnt er maandelijks een nieuwe rubriek in de Middelburgse en Veerse Bode. Johan Elzinga, van Luctor et Detector, een winkel in metaaldetectors en aanverwante artikelen, zal de lezers eens per maand informeren over zijn mooiste en meest interessante vondsten op Walcheren. Elzinga publiceert ook in het vakblad Detector Magazine.

DOOR EDWIN MIJNSBERGEN

Bij de detectorshop op het Zusterplein in Middelburg kun je terecht voor de aanschaf van de betere metaaldetectors, maar ook voor advies op maat en workshops op het gebied van metaaldetectie.

Trouwringen
Johan is ook docent op metaaldetectiegebied. Hij verzorgt workshops voor jong en oud. Verder kan Luctor et Detector worden ingeschakeld voor het zoeken naar verloren metalen voorwerpen. Meestal gaat het daarbij om trouwringen of andere sieraden. Johan gooit al zijn passie in zijn werk. Hij vindt vondsten van historische waarde interessanter dan - bijvoorbeeld - modern kleingeld. Hij is van oorsprong kok, maar hij praat en schrijft over zijn vondsten als een historicus. Door zijn werk en interesse heeft hij veel kennis opgedaan over de geschiedenis van Zeeland en Walcheren.
In overleg met de eigenaren van landbouwgrond speurt Johan graag de Walcherse akkers af. Over diƩ vondsten, variƫrend van een Duitse legerhelm tot een sleutel uit de tiende eeuw, zal hij ons gaan informeren in de Middelburgse en Veerse Bode.

Meer informatie

Meer informatie over Luctor et Detector is te vinden op de website
www.metaalzoekworkshop.nl.[n]