De Waterdans onder leiding van dansschool Danzette.
De Waterdans onder leiding van dansschool Danzette. Foto: Ruud Mesu

De Waterdans op TEC Walcheren

MIDDELBURG - Een gezonde leefstijl, wat is dat eigenlijk en hoe start je daarmee. Het is helemaal lastig als je achtergrond en cultuur andere gewoonten hebben. Op het Taal Expertise Centrum (TEC) Walcheren in Middelburg worden kleine stapjes aangereikt om dit te bereiken. Kinderen krijgen bijvoorbeeld voorlichting over voeding en drinken om ze beter aan te laten sluiten als ze doorstromen naar het reguliere onderwijs.


‘Het is iets dat we ieder kind gunnen en daarom starten we nu met het drinken van water, omdat water simpel, gezond en goedkoop is. De standaard moet water zijn in plaats van frisdrank, chocomel of sportdranken. We willen ons nieuwe watertappunt dan ook feestelijk openen.’ Aldus Lia Kerkhof, directie TEC Walcheren.
Net als 16 andere scholen in Middelburg heeft TEC Walcheren ook de subsidietoekenning gekregen voor een watertappunt op het schoolplein. Samen met JOGG Middelburg is er een waterbeleid opgesteld waardoor er ook echt dagelijks gebruik van gemaakt wordt; leerkrachten die het goede voorbeeld geven, kinderen krijgen een bidon en voor de ouders is het ook makkelijk om geen keuze te hoeven maken welk drinken mee te geven.

Om de start van water drinken te vieren, werd vrijdag 21 mei het watertappunt feestelijk geopend. Onder andere met een waterdans! Daar waar sport, beweging en gezondheid samenkomen, choreografeerde Lizette van dansschool Danzette een waterdans. Er is vooraf geoefend om tijdens de opening een geweldige dans te presenteren door de kinderen van TEC Walcheren. Zoete dranken is een van de belangrijke redenen van overgewicht. Kinderen met overgewicht hebben 80% meer kans om als volwassen persoon ook overgewicht te hebben. Kennis, gewoonten en vaardigheden over een gezonde leefstijl kunnen daarbij helpen. TEC Walcheren neemt hiermee zijn rol.[n]