Afbeelding
Foto: Ko Jan Provoost

Move for Casper-actie van Casper’s Peloton Zeeland

ARNEMUIDEN - In het weekend van 29 en 30 mei organiseert Support Casper de landelijke actie 'Move for Casper'. Tijdens deze actie is het de bedoeling om in het gehele land, via acties, Support Casper nog meer op de kaart te zetten. Natuurlijk gaat Casper’s Peloton Zeeland hieraan een bijdrage leveren. Daarnaast laten zij deze kans niet voorbij gaan om ook nog wat geld bij elkaar te fietsen ter ondersteuning van de strijd tegen alvleesklierkanker.


Naast het werven van donaties, laat dit kleine team al jaren zien ook sportief tot grote daden in staat te zijn. Daarom kiezen zij ook op zaterdag 29 mei weer voor een sportieve uitdaging. Geen rondje fietsen, maar een rit in lijn van de stamkroeg van Casper van Eijck, Café Leuk in Rotterdam, naar de eigen basis op het terras van Restaurant Oranjeplaat in Arnemuiden.


Extra uitdaging
De route zal vrijwel geheel bestaan uit het fietsen over de Zuid- Hollandse en Zeeuws eilanden, waarbij de dammen een extra uitdaging op gaan leveren. De vraag wordt dan natuurlijk; Wat doet het weer? Waait het en nog belangrijker, uit welke hoek? Krijgen we regen, of blijft het lekker droog? En gaat nu eindelijk de temperatuur naar boven, zodat we arm- en beenstukken en al die overbodige ballast thuis kunnen laten?


Leuk
Om half 10 vertrekt het gezelschap met de bus naar Rotterdam. In de stamkroeg Café LEUK wordt verzameld en de accu verder opgeladen in voorbereiding van deze tocht van ruim 110 kilometer. Ook in een tussenstop is voorzien, want de koffie en broodjes staan klaar in B&B Vacay Dune Lodges. Rond half 5 hopen ze te finishen op het terras van Restaurant Oranjeplaat. En corona dan? Casper's Peloton gaat zich natuurlijk de hele dag aan de coronaregels houden en iedereen zal zich vooraf laten testen bovendien.


Verdubbeld
Alle deelnemers betalen inschrijfgeld. Dat bedrag wordt ook nog eens verdubbeld door Restaurant Oranjeplaat. Natuurlijk zijn ze er dan nog niet. Het onderzoek naar een effectieve behandelmethode ter bestrijding van alvleesklierkanker is een dure zaak. Veel minder voorkomende, maar wel ernstige soms levensbedreigende, ziekten krijgen meestal weinig, of zelfs geen financiële ondersteuning en zijn volledig afhankelijk van donaties. U kunt Casper's Peloton daarbij helpen.


Steven Rooks
Het blijft niet bij deze actie. Op 4 juli volgt het Endura Event for Casper, met een aantal mooie fietsroutes voor de race-en recreatieve-fietsers. Ons seizoen wordt op 25 september besloten met een spectaculaire slotactie t.w. het Oranjeplaat Event for Casper. Ook hier tal van fietsroutes en bovendien een unieke tijdrit van 16 kilometer, waarin de deelnemers de strijd tegen anderen, maar vooral de klok en zichzelf aangaan. Bovendien geeft bij beide events Steven Rooks een fietsclinic.


Steunen
Mensen die ons en zo de strijd tegen alvleesklierkanker, willen steunen kunnen dat doen via een donatie op onze team-actiepagina van de website van Support Casper. Ga hiervoor naar de link: https://www.supportcasper-acties.nl/team/wij-gaan-premiesprinten-voor-casper. Voor meer informatie over de acties van team Casper’s Peloton Zeeland kunt u contact opnemen via: Caspers.Peloton.Zeeland@gmail.com.[n]