schoonmaak Pennywafelhuis Middelburg
schoonmaak Pennywafelhuis Middelburg Foto: Anda van Riet

Buitenatelier bij Het Pennywafelhuis

MIDDELBURG – Het Pennywafelhuis in de Meanderlaan gaat in het kader van NL Doet de binnentuin omtoveren tot een buitenatelier. Kleurrijke picknicktafels en schildersezels zullen de creativiteit van de deelnemers prikkelen.


DOOR MARIELJA TEN BRUGGENCATE


Anda van Riet en Marlou Pluijmaekers hebben al langer de wens om van de tuin een buiten atelier te maken. Met het community art-project werken zij samen met de bewoners van de Driewegenhof, de Meanderlaan en de Meanderflat aan de sociale cohese van de wijk. “In de omringende flats woont een grote diversiteit aan mensen, met wel 21 verschillende nationaliteiten. Door diverse activiteiten aan te bieden kunnen we mensen verbinden,” vertelt Anda van Riet.


Naailes
In het atelier, de markthal, de eetkamer en de tuin komen mensen samen. Zo geeft een Syrische dame naailes in de eetkamer, worden er computerlessen en taallessen verzorgt, spat de creativiteit van het doek in het atelier, ruikt de eetkamer geurig naar Wereldse gerechten en is de markthal een laagdrempelige manier om kennis te maken met Het Pennywafelhuis. In de huidige coronatijd bezorgen Yolanda Roose en haar man Harry wekelijks brood en levensmiddelen in het Pennywafelhuis, afkomstig van de Plus supermarkt in Vrouwenpolder die gratis worden uitgedeeld. “We willen de tuin graag meer betrekken bij Het Pennywafelhuis. Nu wordt die alleen gebruikt als koffieplek voor de bewoners. Door de tuin een aantrekkelijker uiterlijk te geven, zal deze uitnodigen tot meer en andere activiteiten.”


Uit de mouwen
Twee picknicktafels en een tête-a-tête zullen opgeknapt en geschilderd worden in de kleuren rood en geel van Het Pennywafelhuis. Ook schildersezels zullen in de lak gezet worden, zodat ze weersbestendig zijn en lang mee kunnen gaan. “Het hele project zal meer tijd in beslag nemen dan de twee dagen die NL Doet beslaat, dus wij gaan de komende weken hieraan werken. Buurtbewoners zullen de handen uit de mouwen steken en ook mensen van het AZC komen helpen.”

Wil je jouw creativiteit loslaten op het buitenatelier? Mail naar pennywafelhuis@gmail.com Pennywafelhuis is open op: Ma. 10.00-12.00 uur Di. en Do. 10.00-16.00 uur. Meanderlaan 184/ garage 38e (bij de gele vlaggen). www.pennywafelhuis.nl.[n]