Afbeelding
Foto: Eugène de Kok

Boekenweek 2021 in De Drvkkery

MIDDELBURG - Tijdens de Boekenweek (29 mei t/m 6 juni) organiseert boekhandel de Drvkkery in Middelburg signeersessies en online activiteiten met auteurs Hanna Bervoets, Franca Treur, Toine Heijmans, Jacodine van de Velde en John Brosens.


Op zaterdag 29 mei signeert Franca Treur om 15.00 uur haar nieuwe boek De Golf, waarin een echtpaar worstelt met de uitdagingen van deze tijd. Ze kochten een drijvend huis met oog op de zeespiegelstijging. Maar wanneer het gevaar ineens uit een heel andere hoek komt, hebben ze daar geen eenduidig antwoord op. Tussen 15.00 en 16.30 uur is er een demonstratie Literaire Bierviltjes door VirusGrafiek. Zij gaan te werk met loden letters en Adana drukpersjes uit de jaren 60.

Hanna Bervoets, auteur van het Boekenweekgeschenk, is op vrijdag 4 juni om 19.00 uur te gast in een online meet and greet in samenwerking met de ZB. Gespreksleider en interviewer is PZC-journalist Jan van Damme. Kijkers kunnen zich gratis aanmelden via www.drukkerijmiddelburg.nl.

Drie signeersessies op zaterdag 5 juni
Op 5 juni vinden er drie signeersessies in de boekwinkel plaats. Tussen 11.00 en 12.00 uur signeert John Brosens zijn boek Partizanen aan de Schelde. Brosens ontrafelde de ware gang van zaken tijdens de acties van het Verzet op Walcheren in de maanden voorafgaand aan de landing van geallieerde commando's, Vlissingen 1944. Tussen 13.00 en 14.15 signeert auteur en Volkskrant-journalist Toine Heijmans zijn laatste boek Zuurstofschuld, het adembenemende verhaal van twee klimvrienden die hun dromen najagen in de Alpen en de Himalaya, en daarmee hun lot bezegelen. De Zeeuwse auteur Jacodine van de Velde signeert tussen 15.00 en 17.00 uur. Haar feelgood-roman Zwarte koffie, macchiato & takkenthee verschijnt op deze dag exclusief in de Drvkkery.


Boekenweekgeschenk: Wat wij zagen
Lezers krijgen het geschenk van Hanna Bervoets tijdens de Boekenweek cadeau bij besteding van € 15,- aan Nederlandstalige boeken. Wat wij zagen gaat over complottheorieën en alternatieve feiten. De hoofdpersoon werkt voor een online platform. Het is haar taak om gruwelijke filmpjes, fake news en bedreigingen te verwijderen. De vraag die zich al snel opwerpt, is: wie of wat bepaalt ons wereldbeeld?[n]