26 mei-2 juni

Expositie 'Krijgers' bij atelier Hoed Gezien

7:00 | Atelier Hoed Gezien

Gerda Kramer maakt assemblages van gevonden hout en geroest ijzer. Veel vindt ze zelf tijdens wandelingen, maar regelmatig krijg ze materiaal aangeboden van mensen die weten wat zij er van maken kan. Dit materiaal blijft haar boeien omdat het een restant is van een eerder bestaan. De uitdaging is om er opnieuw een ander bestaan aan te geven. Zo kan een fitting een hoofd worden en een dakgootsteun een wapen. Vaak dicteert het stuk hout of ijzer wat het moet worden. Dat kan alle kanten op gaan, dus werk ze in series. Elke keer een ander onderwerp. Dit heeft inmiddels meerdere series opgeleverd. Bij de beelden uit de serie “Krijgers” had ze zichzelf als doel ofwel beperking opgelegd om alle onderdelen onveranderd te gebruiken. Haar werk is met zorg gemaakt met, oog voor detail en humor. 'Krijgers' is t/m 5 juni 2021 van zonsopgang tot zonsondergang te zien voor het raam bij atelier Hoed Gezien aan de Nadorstweg 38 te Middelburg. Loop gerust het tuinpad op om de krijgers van Gerda goed te bekijken. Voor meer werk zie de website www.gerdakramer.nl.


26 tot 31 mei

Museum Veere: ‘Ode aan Alma’

13:00 | Museum Veere

Museum Veere herontdekt in deze ‘bijzondere’ tijden haar collectie. Samen vormen de ontdekkingen de wisseltentoonstelling ‘Ode aan Alma’. De gevonden objecten, waaronder tekeningen, streekdrachten, foto’s en schilderijen zijn te zien tot en met 31 mei 2021 in de Schotse Huizen aan de Kaai in Veere.Om Alma Ochs te eren presenteert Museum Veere een verrassende tentoonstelling met streekdrachten, tekeningen, grafiek, foto’s, schilderijen en objecten uit de collectie. De tentoonstelling met de titel Ode aan Alma - herontdekking collectie Museum Veere is bijzonder omdat het merendeel van de werken en objecten voor het eerst getoond worden. De geliefde streekdrachten van Alma Ochs zullen door het hele gebouw van De Struys te zien zijn. Zij vormen de rode draad van de tentoonstelling die niet alleen een herontdekking maar ook een herwaardering van de eigen collectie zal zijn.


Expositie Toegankelijk

13:00 | Galerie Bank

Van 26 mei tot en met 5 juni exposeert Ton van de Ketterij met schilderijen in Galerie BANK Aagtekerke. Hij is reeds vele jaren actief op het gebied van schilderen en tekenen. Op het ogenblik schildert hij hoofdzakelijk Zeeuwse landschappen en strandgezichten. Het werk is veelal impressionistisch tot figuratief van stijl maar altijd in sfeervolle kleuren en toegankelijk. Ton heeft in het verleden en recentelijk veelvuldig geëxposeerd en aan verschillende kunst- routes en manifestaties deelgenomen. Het werk van Ton is ook het hele jaar door te bezichtigen in Galerie Vrij Klein, Borne 17 te Zoutelande. Galerie BANK is open van woensdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur. Tevens is het werk van de vaste exposanten te zien met keramiek, beelden, glaskunst, grafisch werk en schilderijen. Bezoekers worden gevraagd rekening te houden met de RIVM maatregelen in de galerie. Toegang gratis en gratis parkeergelegenheid aanwezig.



Woensdag 26 mei

EU PubQuiz online

19:30 |

Op woensdag 26 mei organiseren de Quizbroers een EU Pubquiz, online via Zoom. Je kunt vragen verwachten over alles wat met Europa te maken heeft, van het Eurovisie Songfestival tot wat Frans Timmermans en Diederik Samson als favoriet lunchgerecht in Brussel hebben. Durf jij het aan met je team? De prijzen die je kunt winnen zijn cadeaukaarten van € 50 voor de eerste prijs, € 25 voor de tweede prijs en een chocoladepakket als derde prijs.Deelname is gratis. Per team graag maximaal 5 teamleden.Opgeven kan tot 19 mei via www.dezb.nl/agenda


Zaterdag 29 mei

Samen fietsen langs molens op Walcheren

12:00 |

Fietssponsortocht op zaterdag 29 mei, die gezellig en leuk is met bijvoorbeeld je gezin, vrienden of met je huiskring. Start zaterdag 29 mei tussen 12.00 en 13.00 uur bij een van de 3 stempelposten: Evangeliegemeente de Wijngaard in Oost Souburg; de Boekenmolen in Meliskerke; fam. Boeije, Noordweg 488 in Sint Laurens. Aanmelden (bij voorkeur) per mail tfc@schriftgebruik.nl. Maar ook kunt je natuurlijk op de dag zelf besluiten om mee te doen.

Het doel is om Elizabeth meer onder jullie aandacht te brengen, nu ze in de startblokken staat om voor Wycliffe-Bijbelvertalers naar Azië af te reizen.
Tijdens de fietstocht langs Walcherse molens en verschillende stempelposten zal je ook de gelegenheid krijgen haar persoonlijk te ontmoeten én om een ludieke, “prangende”, of interessante vraag te stellen. Er zijn 3 mooie prijzen te winnen voor alle goede antwoorden én de meest ‘leuke” vraag aan Elizabeth.
Lever de kaart in na de fietstocht op één van de stempelposten.

Met kinderen uit de bovenbouw moet een fietstocht van ong. 30 km goed te doen zijn. Op de verschillende punten is er koffie/thee/limo to go te verkrijgen. Ook is er een gratis consumptie bij het inschrijfgeld inbegrepen.
Alles vindt in de buitenlucht plaats, zodat het een Covid-veilige fietstocht is.


Maandag 31 mei

Kick-off elektrische deelauto’s

19:30 | ZB Planbureau en Bibliotheek

Heb je geen eigen auto of gebruik je jouw auto niet veel? Heb je af en toe een auto nodig maar wil je geen (tweede) auto aanschaffen? Of heb jij een bedrijf en wil je jouw zakelijke mobiliteit inrichten met elektrische deelauto’s? Meld je dan aan voor de kick-off van de deelauto’s in Middelburg! Er is nu een elektrische deelauto beschikbaar vlakbij het station, achter het gebouw van ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland aan de Kousteensedijk en een tweede deelauto aan het Armeniaans Schuitvlot bij Cityhotel Wood.Kick-off.
Op maandag 31 mei organiseren ZB, EnergieZeeland.nl, SDMZ en het Energieservicepunt Zeeland (van ZMf, Zeeuwind en het Zeeuws Klimaatfonds) van 19.30 tot 20.30 uur de online talkshow ‘Kick-off Elektrische Deelauto’. Met alle informatie en instructies rond reserveren, ontgrendelen, rijden, terugzetten en betalen. Daarnaast kun je vragen stellen hierover.
Programma: Presentatie van de elektrische deelauto bij de ZB; Uitleg elektrische deelauto; Ervaringsdeskundige particulier; Ervaringsdeskundige bedrijf; Toekomst elektrische deelauto in Zeeland; Oproep voor burgerinitiatieven.
Meer informatie en aanmelden op de website.