Geprikt!


Een paar weken geleden ben ik voor het eerst geprikt met een coronavaccin. Enkele maanden terug leek het nog zo ver weg te zijn, die eerste prik. En opeens was het gelukkig zover! De vaccinatielocatie op het ZEP terrein in Middelburg is keurig, netjes en verzorgd. Van begin tot eind werd ik door aardige, zorgzame en vakkundige mensen begeleid en goed geïnformeerd. Een dikke pluim voor onze GGD die dit allemaal in goede banen leidt.

Vrijwillig
Vaccineren is in Nederland niet verplicht, maar vrijwillig. Elke inwoner maakt zijn of haar eigen afwegingen en keuze. Wel is het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen zich laten vaccineren om tot een groepsimmuniteit te komen. Zodat het virus minder kans krijgt om zich nog effectief te verspreiden. Hoe minder mensen het virus krijgen en doorgeven, hoe minder mensen ziek worden.

Hard nodig
Op die manier voorkomen we onnodig hoge bezetting op onze intensive care afdelingen. Die bedden zijn ook hard nodig voor de zorg voor mensen die ernstig ziek zijn of op een behandeling zitten te wachten! Door de daling van corona patiënten kan ziekenhuispersoneel zich weer inzetten voor de uitgestelde reguliere zorg.

Licht
Ik denk dat velen van ons verlangen naar het ‘oude normaal'. Er komt langzaamaan licht aan het einde van de corona-tunnel. Het aantal besmettingen neemt af en Nederland kan stapje voor stapje een beetje meer ‘open'. Twijfelt u nog om u te laten prikken? Zoekt u meer informatie? Kijk dan op de website van de GGD: www.ggdzeeland.nl. Houd ook de website in de gaten om te zien wanneer u uw prik(ken) kunt verwachten!


Harald M. Bergman, burgemeester van Middelburg[n]