Woensdag 2 juni

Expositie 'Krijgers' bij atelier Hoed Gezien

7:00 | Atelier Hoed Gezien

Gerda Kramer maakt assemblages van gevonden hout en geroest ijzer. Veel vindt ze zelf tijdens wandelingen, maar regelmatig krijg ze materiaal aangeboden van mensen die weten wat zij er van maken kan. Dit materiaal blijft haar boeien omdat het een restant is van een eerder bestaan. De uitdaging is om er opnieuw een ander bestaan aan te geven. Elke keer een ander onderwerp. Dit heeft inmiddels meerdere series opgeleverd. Bij de beelden uit de serie “Krijgers” had ze zichzelf als doel ofwel beperking opgelegd om alle onderdelen onveranderd te gebruiken. Haar werk is met zorg gemaakt met, oog voor detail en humor. 'Krijgers' is t/m 5 juni 2021 van zonsopgang tot zonsondergang te zien voor het raam bij atelier Hoed Gezien aan de Nadorstweg 38 te Middelburg. Loop gerust het tuinpad op om de krijgers van Gerda goed te bekijken. Voor meer werk zie de website www.gerdakramer.nl.

Woensdag 2, donderdag 3, vrijdag 4, zaterdag 5 juni

Expositie Toegankelijk

13:00 | Galerie Bank

Tot en met 5 juni exposeert Ton van de Ketterij met schilderijen in Galerie BANK Aagtekerke. Hij is reeds vele jaren actief op het gebied van schilderen en tekenen. Op het ogenblik schildert hij hoofdzakelijk Zeeuwse landschappen en strandgezichten. Het werk is veelal impressionistisch tot figuratief van stijl maar altijd in sfeervolle kleuren en toegankelijk. Ton heeft in het verleden en recentelijk veelvuldig geëxposeerd en aan verschillende kunst- routes en manifestaties deelgenomen. Het werk van Ton is ook het hele jaar door te bezichtigen in Galerie Vrij Klein, Borne 17 te Zoutelande. Galerie BANK is open van woensdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur. Tevens is het werk van de vaste exposanten te zien met keramiek, beelden, glaskunst, grafisch werk en schilderijen. Toegang gratis en gratis parkeergelegenheid aanwezig.

Donderdag 3 juni

Online workshop Kickoff crowdfunding

15:00 |

Donderdag 3 juni organiseert crowdfundingplatform voordekunst van 15.00 tot 16.30 uur een gratis online workshop Kickoff crowdfunding voor Zeeuwse cultuurmakers. Denk jij na over het starten van een crowdfundingscampagne om jouw creatieve project te financieren? Dan is deze workshop iets voor jou. In een uur leer je alles over het succesvol opzetten van een crowdfundingscampagne, ontvang je tips en tricks en hoor je wat Prins Bernhard Cultuurfonds Zeeland als matchfundingpartner van voordekunst voor jouw project kan betekenen. Er zijn 15 plekken beschikbaar, meld je aan via de website!

Vrijdag 4 juni

Online avond met Hanna Bervoets

19:00 |

Op vrijdag 4 juni organiseren ZB en De Drvkkery om 19.00 uur een online avond met Hanna Bervoets, auteur van het Boekenweekgeschenk 2021. Je kunt je hier gratis voor aanmelden. Op de dag zelf ontvang je een link naar naar Google Meet. Digitaal gastheer en interviewer van de avond is PZC-journalist Jan van Damme. Tijdens het gesprek kun je vragen doorgeven via de chat. Heb je nu al een vraag? Stuur deze alvast mee bij jouw aanmelding. Hanna Bervoets (1984) debuteerde in 2009 met Of hoe waarom. Twee jaar daarop verscheen Lieve Céline, dat werd bekroond met de Opzij Literatuurprijs. Een jaar later verscheen de bestseller Alles wat er was, gevolgd door Efter (2014), Ivanov (2016) en Fuzzie (2017). Bervoets' werk werd verschillende malen genomineerd voor de Gouden Boekenuil, de AKO Literatuurprijs en de Libris Literatuurprijs. In 2017 won Bervoets de BNG Bank Literatuurprijs voor Ivanov, en in datzelfde jaar eveneens de Frans Kellendonk-prijs voor haar gehele oeuvre. Haar laatste roman, Welkom in het Rijk der zieken, behaalde de longlist van de Bookspot Literatuurprijs en de Libris Literatuurprijs.

Zaterdag 5 juni

Bijeenkomst Repair Café Middelburg

10:00 | De Kruitmolen

Onze reguliere Repair bijeenkomsten gaan weer van start op 5 juni. U bent weer van harte welkom van 10.00 tot 13.00 uur (ophalen kan tot 15.00 uur) bij Bowling en Partycentrum "De Kruitmolen” aan de Kruitmolenlaan 129 in Middelburg.