Abstract landschap; klompmakers.
Abstract landschap; klompmakers. Foto: klompmakers

Prachtige kunst in 27e editie van 'Goes-en-Passant'

MIDDELBURG - Ook dit jaar neemt een Middelburgse kunstenaar deel aan de grote jaarlijkse 'Goes-en-Passant' groepsexpositie in de Grote Kerk in Goes. Er is gekozen voor een grote diversiteit aan technieken.


De kunstenaars zijn aanwezig en willen graag over hun werk vertellen. De expositie is van 29 mei-19 juni en elke dag geopend van 10.00-17.00 uur, behalve op zondag. Alles Corona proof.

Voorafgaand aan de expositie kan in de maand mei werk van de deelnemende kunstenaars bij Goese winkeliers in hun etalages bewonderd worden.


Kunstenaars

André Klompmakers, Middelburg, toont abstracte schilderijen met het thema ruimtelijk en conceptueel landschap. Zijn werk is geïnspireerd op het 'Zeeuwse Landschap'. Peter van Berkel, oud deelnemer aan de Kunst en Cultuurroute Middelburg en tegenwoordig woonachtig in Kapelle, toont zijn imposante Zeeuwse Landschappen. Ilse van Loo, Wolphaartsdijk, schildert met een prachtig palet een hybride vorm van landschap en architectuur. Marius Weststrate, Wemeldinge, laat zich en plein air inspireren tot het maken van tekeningen in het Zeeuws landschap. Rinus Rentmeester, Nieuwdorp, is een bekende in het Zeeuwse en maakt van glas buitengewone boeiende en sprekende objecten. Frida van Overbeeke-Verschuur, Goes, is een meester in figuratieve bronzen en Jack Willemsen, Goes, laat zijn fantasie in roetvrijstalen objecten los.

Ten slotte Hendrike Huijsmans, Wolphaartsdijk , die haar abstract en ruimtelijk zeer gestroomlijnde objecten in polyester in diverse frisse kleuren uitgevoerd , voor zowel binnen als buiten tentoonstelt.[n]