De voorstelling de Drie Musketiers uit 2018.
De voorstelling de Drie Musketiers uit 2018. Foto: Charles Linssen

Online concert Muziektheater Zeeland

MIDDELBURG - Muziektheater Zeeland pakt, met het oog op de uitvoering van de langverwachte productie 'Michiel de Ruyter' in het najaar, de draad weer voorzichtig op. In de aanloop naar de voorstelling, die vorig jaar door corona niet kon doorgaan, geeft de musicalvereniging op 18 juni om 19.30 uur via streamen.nu/muze een online concert.

DOOR JESSICA ROVERS

Volgens Eddie Bogaert, die al meer dan dertig jaar betrokken is bij de vereniging als bestuurslid en speler en nu de promotie op zich neemt, dient het concert verschillende doelen.

“We vonden dat we als vereniging in beeld moesten blijven. En om iets te kunnen bieden aan onze fans en onze leden te kans te geven iets met elkaar te doen, werd besloten een concert te organiseren."


Hechte club

Amber de Vrieze, die in de voorstelling de vrouwelijke hoofdrol vertolkt, was meteen enthousiast.

“We zijn een hechte club en we missen elkaar erg. Het is fijn dat we weer ergens met z'n allen naar toe kunnen werken en met elkaar muziek kunnen maken. Het concert bestaat uit een aantal solisten die in vogelvlucht nummers uit verschillende musicals brengt.

Het zijn in totaal negen nummers en het is een leuke variatie geworden, van heel vrolijk tot dramatisch”.


Lichtpuntje

Eddie benadrukt dat het voor alle theatergezelschappen moeilijk is geweest om in coronatijd overeind te blijven. “Het is ontzettend belangrijk dat je binding met elkaar weet te houden. Muziektheater Zeeland is daar gelukkig aardig in geslaagd”.
Amber kan niet wachten om weer op de planken te staan.

“Het concert is als een lichtpuntje aan de horizon. Het was zo raar dat vlak voordat de voorstelling gespeeld zou worden, deze niet door kon gaan. Alles was klaar. Ik denk dat we eerst nog een opfriscursus moeten doen, maar ik denk wel dat de meesten hun liedjes gewoon zijn blijven zingen. Iedereen is zo enthousiast dat in de afgelopen maanden echt niet alles weggezakt is”.

Eddie beaamt dit: "wij zijn een amateurvereniging met een professioneel artistieke staf en leden waar het enthousiasme van af spat. Dat gaan we dit jaar weer zo doen”.[n]