Afbeelding
Foto: Wessel Raats

Wijnproeverij voor gehandicapte kinderen in Zimbabwe

MIDDELBURG - Vier enthousiaste tweedejaars studenten aan de HZ University of Applied Sciences organiseren een unieke Afrikaanse wijnproeverij voor het goede doel.

De wijnproeverij wordt aan bedrijven aangeboden als VrijMiBo op eigen locatie, maar kan ook bezocht worden door particulieren op 10 en 11 juni.
Er zal een echte sommelier aanwezig zijn, die toelichting geeft bij de wijnen en meer vertelt over de hapjes. Alle opbrengsten gaan naar Ivainesu, een pionier in Zimbabwe, die zorgt dat gehandicapte kinderen weer deel kunnen nemen aan de maatschappij.


Event 10 en 11 juni
De Afrikaanse wijnproeverij vindt plaats op donderdag 10 en vrijdag 11 juni.
Van tevoren kunnen er verschillende tijdsloten gereserveerd worden. Van 14.00 tot 15.30 uur en van 16.00 tot 17.30 uur. De wijnen zullen verzorgd worden door Gall&Gall Middelburg en zijn door de sommelier gekozen.
Er worden ook Afrikaanse hapjes geserveerd tijdens de wijnproeverij. Deze hapjes worden gemaakt door studenten van Nehalennia. Uiteraard zal de sommelier vertellen welke hapjes het meest geschikt zijn voor bij welke wijn.
De locatie van het evenement volgt.
Reserveren kan via: www.pollex.nl/thetasteofafrica.


Aanmelden
Buiten het hoofdevent dat bedoeld is voor particulieren, is er voor bedrijven ook de mogelijkheid om deel te nemen aan deze culturele wijnproeverij. Door de coronamaatregelen is het helaas niet mogelijk om de bedrijven op locatie te ontvangen.
Daar hebben de studenten gelukkig over nagedacht. Bedrijven kunnen zich inschrijven voor de vrijdagmiddag en krijgen dan een box opgestuurd met alle benodigdheden voor deze unieke wijnproeverij.
Zo kan er, terwijl er aan de coronamaatregelen gedacht wordt, toch weer genoten worden van een Vrijdag Middag Borrel of teambuilding activiteit.
In deze box zullen alle wijnen en hapjes zitten die de particulieren ook zullen ontvangen.
Daarnaast zullen er sfeermakers en een video in de box zitten waarin de sommelier alles uitlegt over de wijnen en de hapjes.
Deze box zal op vrijdagochtend door de studenten zelf bij de bedrijven afgeleverd worden.
Een bedrijf aanmelden kan via: www.pollex.nl/thetasteofafrica/bedrijven.


Het Goede
doel: MIVA


Wereldwijd zijn er mensen die het als hun roeping zien om anderen te helpen.
MIVA ondersteunt deze mensen met onmisbare vervoers- en communicatiemiddelen, zodat zij weer mensen kunnen helpen. In 2018 heeft MIVA maar liefst geholpen met 283 vervoers- en communicatiemiddelen.


Ivainesu
Het project waar de studenten geld voor inzamelen gaat om Ivainesu, een veldwerker in Zimbabwe.
Kinderen met een handicap hebben in Zimbabwe namelijk geen toegang tot een sociaal netwerk en gezondheidszorg. Vaak worden de kinderen achtergelaten bij grootouders zonder inkomen.
Er is veel armoede en vaak te weinig voedsel.
Ivainesu spoort kinderen met een handicap op en zorgt ervoor dat ze de juiste behandeling krijgen en naar school kunnen.[n]