Kazan de Wolfgroep tijdens de regionale scoutingkookwedstrijden
Kazan de Wolfgroep tijdens de regionale scoutingkookwedstrijden Foto: Anouk Jansen

Kookwedstrijd voor de Zeeuwse Scoutinggroepen

MIDDELBURG - Op zaterdag 5 juni werd bij verschillende Zeeuwse Scoutinggroepen een kookwedstrijd gehouden.


Achttien ploegen namen het tegen elkaar op om het lekkerste en mooiste drie-gangen-menu te koken op houtvuur. Voorgaande jaren vonden de Zeeuwse kookwedstrijden plaats in Goes, maar dit jaar mochten de scouts bij hun eigen clubhuis hun talenten tonen.

Middels foto’s en filmpjes deelden de scouts hun Latijns Amerikaanse menu met de jury. De eigen leiding proefde van ieder gerecht en vulde een vragenlijstje in, waar de jury haar oordeel op kon baseren.


'De nummer één heeft een

monsterscore behaald'


Kazan de Wolfgroep

Bij de Kazan de Wolfgroep uit Middelburg koken ze wel vaker op houtvuur. Dit keer stonden er hamburgers en mozzarella balletjes op het menu. Frituren boven een kampvuur is niet gemakkelijk, maar de snackjes smaakten voortreffelijk. Met eetbare bloemen, guacamole en nacho chips maakten de scouts hun menu compleet.


Bezoek van de jury

Op zaterdag 12 juni zullen de drie finalisten tijdens hun opkomst verrast worden door een bezoek van de jury. Welke groepen dit zijn blijft nog even een verrassing, maar we kunnen wel al zeggen dat de nummer één een monsterscore van 90 uit 100 punten wist te behalen.[n]