V.l.n.r. kunstenaar Jan-Willem Hament overhandigt de kleurplaat aan bestuursvoorzitter Willem Tak
V.l.n.r. kunstenaar Jan-Willem Hament overhandigt de kleurplaat aan bestuursvoorzitter Willem Tak Foto: Terre des Hommes Middelburg

Samenwerking Jan-Willem Hament en Terre des Hommes

MIDDELBURG - In samenwerking met de kringloopwinkel van Terre des Hommes Middelburg heeft Jan-Willem Hament een speciale kleurplaattekening gemaakt zodat kinderen de versoepelingen kunnen vieren. Een kleurwedstrijd waarbij de drie creatiefste kleurplaten een prijs kunnen winnen.


Nadat de kringloopwinkel eerder dit jaar noodgedwongen dicht ging, vanwege toenemende agressie, besloten het bestuur van Terre des Hommes Middelburg en kunstenaar Jan-Willem Hament de handen ineen te slaan. “Wij hebben altijd gezegd weer open te gaan zodra de versoepelingen dat toelieten.” Zegt bestuursvoorzitter Willem Tak. “Dat kan gelukkig nu weer en dat willen we vieren want daardoor kunnen we weer bijdragen aan de strijd tegen kinderuitbuiting!”

Jan-Willem Hament was naar eigen zeggen gelijk enthousiast toen hij gebeld werd. “Absoluut dit vind ik heel mooi en ik ben blij om hier mijn bijdrage aan te mogen leveren.” Hij tekende speciaal een kleurplaattekening van Leuntje en Merien. In de tekening omarmen ze allemaal kinderen. “Eigenlijk heeft het een dubbele betekenis.” zegt Jan-Willem Hament. “We omarmen elkaar, hebben elkaar niet laten vallen tijdens de crisis en we omarmen ook nog altijd de kinderen die wereldwijd uitgebuit worden. We zijn ze niet vergeten!”

De kringloopwinkel in Middelburg heeft aan de kleurplaat een kleurwedstrijd gekoppeld. Volgens Willem Tak geeft het een extra feestelijk tintje. “Absoluut. Kinderen kunnen de kleurplaat in onze winkel komen afhalen en kunnen ‘m ook weer hier inleveren en de drie creatiefste inzendingen winnen een prijs.”

De wedstrijd loopt van 8 tot en met 29 juni. De kleurplaten kunnen worden opgehaald van dinsdag tot en met zaterdag tussen 10.00u en 17.00u.[n]