9-16 juni

De kunst van het weglaten”

6:00 | Galerie Bank

Pas na haar werkzaam leven als grafisch vormgever in de reclamewereld begon Joke Apner met schilderen, tekenen en het maken van handgedrukte- en gebonden boeken, de Japnerboeken. Typerend is haar verfijnde humor in tekst en beeld. Tijdens de wisselexpositie bij atelier Hoed Gezien kiest Joke voor een serie fascinerende en kleurrijke vogels. Pas als je echt gaat kijken zie je dat zij de vogels in doorgaande lijnen tekent. Elke vogel heeft zijn unieke kenmerken en kleuren. “De kunst van het weglaten” is t/m 3 juli 2021 van zonsopgang tot zonsondergang te zien voor het raam bij atelier Hoed Gezien aan de Nadorstweg 38 te Middelburg. Loop gerust het tuinpad op om de schilderijen van Joke goed te bekijken. Aanbellen mag.




Woensdag 9 juni

Pijnvrij met ZipZen

10:00 |

ZipZen bewegingsleer Mentastics Zomerblok I start op 9 juni met een gratis kennismakingsles, met in achtneming van de Covid maatregelingen. Met Mentastics leer je spanningen in je lichaam te herkennen, in te voelen en los te laten. Elke deelnemer krijgt individuele aandacht. De lessen eindigen met geleide ontspanning waarin de nieuwe ervaringen van vrijheid, zachtheid en gemak worden verankert in jouw onderbewuste en jij ze zo weer kan oproepen, na de les. Met Satsavya Mertens; erkend en ervaren Trager© Practitioner en gepassioneerd bewegingsleer Mentastics Instructeur.Reeks van 5 lessen begint op woensdag 16 juni tss 10.00 en 11.30u: Pijnvrij met ZipZen!Inlichtingen; info@zipzen.nl, 06-27347597, www.zipzen.nl



9-10-11-12-14-15-16 juni

Expositie Japans getint

13:00 | Galerie Bank

Van 9 tot en met 19 juni exposeert Addie Sandee met schilderijen in Galerie BANK. Addie heeft 32 jaar in België gewoond ens inds 2020 woont zij in Aagtekerke en laat zich graag inspireren door landschappen of muziek. Zij werkt bij voorkeur met een combinatie van acryl- en olieverf op doek. Een aantal werken in deze expositie is geïnspireerd op een reis door Japan, waar kleuren prominent aanwezig zijn. Galerie BANK is open van woensdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur. Tevens is het werk van de vaste exposanten te zien met keramiek, beelden, glaskunst, grafisch werk en schilderijen. Toegang gratis en gratis parkeergelegenheid aanwezig.


9 en 16 juni

‘Bij-kletsen met onze imker’

13:30 | Terra Maris

Op woensdag 9 juni en op woensdag 16 juni tussen 13.30 en 15.30 uur neemt de huisimker van Terra Maris elk half uur bezoekers mee in de fascinerende wereld van de bijen. Hoe herken je een koningin, wat is een dar, hoe maakt een bij honing en hoeveel bijen telt een bijenvolk. Zijn wilde bijen hetzelfde als honingbijen? Je leert het allemaal van de imker. Je betaalt alleen de entreeprijs voor het museum. Reserveren bij de balie op de dag zelf, maximaal 1 á 2 gezinnen per keer. Hou onze website in de gaten voor eventuele aanpassingen i.v.m. corona-maatregelen.



9, 12 en 13 juni

Help de boer met voeren

15:30 | kinderboerderij

Help jij de boer met het voeren van de boerderijdieren? Elke woensdag, zaterdag & zondag organiseert kinderboerderij De Klepperhoeve deze activiteit is vanaf 15:30 uur. (Houdt de Facebook-pagina van De Klepperhoeve goed in de gaten of de activiteit doorgaat). Deelname €2.


Pony ritje

14:00 | kinderboerderij

Kom je ook pony rijden? Elke woensdag, zaterdag & zondag staat de pony van kinderboerderij De Klepperhoeve klaar voor een ritje: 14.00 uur à 14.30 uur tot 15.00 uur à 15.30 uur.


Donderdag 10 juni

Pearl Fist Local Zeeland

10:00 | ZB Planbureau en Bibliotheek

Van 10.00 tot 15.30 uur, ZB Middelburg, Wim Hofman/Johanna Kruit zaal. Speel mee met onderstaande offline vechtspellen. Tekken 7 (vanaf 16 jaar); Street Fighter V (vanaf 12 jaar). Je kunt je aanmelden via de website. Informatie: Start: 10.00 uur. Aantal plaatsen: 14 (vol is vol). Deelname is gratis. Vechtspellen: Je kan ook zelf andere (vecht)spellen meenemen: Street Fighter, Dragonball FighterZ, Killer Instinct, etc. Ook Smash melee/Ultimate mogen meedoen. Wel heeft Tekken de voorrang omdat wij daarin meer setups kunnen garanderen. Als er andere spellen worden aangemeld om mee te nemen, peilen we of er genoeg geïnteresseerden zijn. We zorgen voor drie PS4 + monitoren (setup). Als je er zelf een mee wilt nemen, of andere consoles/laptops, geef dit aan.


Vrijdag 11 juni

‘Vlinders en libellen vertellen’

13:00 | Terra Maris

Op vrijdag 11 juni a.s. om 13.00 uur organiseert Terra Maris in Oostkapelle de activiteit ‘Vlinders en libellen vertellen’. In de landschapstuin van Terra Maris zijn allerlei plekken waar de verschillende vlinders en libellen graag op af komen. Met onze ’alles-wat-vliegt’-specialist ga je op zoek naar de verschillende vlinder- en libellensoorten. Ontdek de wereld van deze bijzondere fladderaars: wat eten ze, waar zijn ze als het regent, hoe oud kunnen ze worden, wat is een vangmasker of wat is een paringswiel? Tijdens de wandeling krijg je te horen welke soorten er te zien zijn en wordt er stil gestaan bij de levenscyclus van vlinders en libellen. Op de dag zelf aanmelden bij de balie van het museum. Je betaalt alleen de entreeprijs voor het museum. Hou onze website in de gaten voor eventuele aanpassingen i.v.m. corona-maatregelen.


Zaterdag 12 juni

Bijeenkomst Repair Café

10:00 | De Kruitmolen

Na de succesvolle heropening van de Repair Café Middelburg bijeenkomsten op 5 juni jl. is onze volgende bijeenkomst al op 12 juni aanstaande. Vanuit daar hervatten wij onze reguliere agenda van 2021. Heeft u kapotte spullen en wilt u deze laten repareren tegen materiaalkostprijs? Kom dan langs met uw laptop, tablet, huishoudelijke spullen, kleding of alles wat u kunt dragen (Behalve witgoed) bij Bowling en partycentrum De Kruitmolen aan de Kruitmolenlaan 129 in Middelburg. Onze reparateurs bekijken dan wat zij voor u kunnen doen. U bent welkom met uw spullen van 10.00 tot 13.00 uur. Ophalen kan tot 15.00 uur.



Boerderijclub

10:30 | kinderboerderij

Wil jij graag helpen de boerderijdieren te verzorgen? En ben jij tussen de 5 en 10 jaar oud? Dan is de Boerderijclub echt iets voor jou! Op 6 zaterdagochtenden van 10:30u tot 12:00u (12 juni - 17 juli) leert de boerin van kinderboerderij De Klepperhoeve jou alles over de verzorging van de dieren. Geef je snel op! Bel naar 0118-627142. Vol = Vol


Kruip onder de bast van de wilg

13:30 | Terra Maris

Kom op zaterdag 12 juni tussen 13.30 en 15.30 uur naar Terra Maris en ontdek wat een mand, roodgatje, griend, steenuiltje, aspirine, klomp en wilgenhaantje met elkaar gemeen hebben. Op verschillende plekken in de tuin kun je bekijken wat er allemaal van de wilg gemaakt kan worden en bij de mandenmaakster kun je zelf proberen om met wilgenteen aan een "muurtje” te vlechten. Geschikt voor alle leeftijden. Deelname: entreeprijs museum. Reserveren: niet nodig. Hou onze website in de gaten voor eventuele aanpassingen i.v.m. corona-maatregelen.


Ontdek wat er leeft op de grens van land en water

9:00 | Polderhuis

Zaterdag 12 juni om 09:00 uur organiseert het Polderhuis een excursie (circa 2 uur) onder leiding van een ervaren gids langs de zee over de dijk. Tijdens de excursie krijgen de deelnemers een infospeurtocht waarmee allerlei ontdekkingen worden gedaan. Het is zeer leerzaam voor kinderen en voor volwassenen. De gids zal vertellen over de verschillende vissen, vogels en schelpdieren die worden gevonden tijdens de tocht. Verplicht (minimaal 2 dagen van tevoren), via info@polderhuiswestkapelle.nl of 0118-570700. Betaling vooraf. €4,00 volwassenen, kind 5 t/m 12 jaar €2,00. Kinderen verplicht onder begeleiding van tenminste 1 volwassene. Geef je snel op en ga op ontdekking langs de kustlijn!


12 en 13 juni

Help de boer met voeren

15:30 | kinderboerderij

Help jij de boer met het voeren van de boerderijdieren? Elke woensdag, zaterdag & zondag organiseert kinderboerderij De Klepperhoeve deze activiteit vanaf +- 15:30 uur. (Houdt de Facebook-pagina van De Klepperhoeve goed in de gaten of de activiteit doorgaat). Deelname € 2.