Woensdag 16 juni

Cultuurhuis Kuiperspoort open

0900 |

Het Cultuurhuis Kuiperspoort maakt zich op voor een interessant en dynamisch nieuw cursus seizoen 2021-2022. Al in de zomer (3-6 augustus) is er een avontuurlijke workshop “Grafiek met Labeur” onder leiding van Liesbeth Labeur. In september start het nieuwe cursusjaar. Bekende docenten bieden de mogelijkheid om uw creativiteit te ontwikkelen in een uitdagende omgeving: keramiek, schilderen, edelsmeden, sumi-e, model tekenen. Informatie en aanmelden: www.cultuurhuis-kuiperspoort.nl


16 tot 23 juni

De kunst van het weglaten”

6:00 | Galerie Bank

Pas na haar werkzaam leven als grafisch vormgever in de reclamewereld begon Joke Apner met schilderen, tekenen en het maken van handgedrukte- en gebonden boeken, de Japnerboeken. Talloze Zeeuwse landschappen, gebouwen en dieren zoals vogels, vissen, katten verlieten haar tekentafel. Expositie is t/m 3 juli van zonsopgang tot zonsondergang te zien voor het raam bij atelier Hoed Gezien, Nadorstweg 38, Middelburg.


Dingeman exposeert op niveau

10:00 | Vuurtoren 't Hoge Licht

Dingeman Lievense, (amateur)schilder en van origine Wasschappelaar exposeert van juni t/m 30 oktober in vuurtoren ’t Hoge Licht, Zuidstraat 1 te Westkapelle. De tentoonstelling in Westkapelle is voor de schilder een groot cadeau omdat hij voor het eerst zijn schilderijen over Westkapelle in zijn eigen geboortedorp kan tonen. Voor openingstijden en het reserveren van een bezoek van ’t Hoge Licht zie www.polderhuiswestkapelle.nl.


In gesprek met Typhoon

11:00 |

van 11.00 tot 12.00 uur, online. Kosten: gratis. Glenn de Randamie, beter bekend als Typhoon, nodigt Zeeuwen uit om met hem in gesprek te gaan over diversiteit, een inclusieve samenleving en Black Lives Matter. Onderwerpen die nu relevant zijn, maar waarover ook veel taboes en ongemakken heersen. Meeting: In hoeverre worden niet-witte mensen op achterstand gezet door de erfenis van slavernijverleden en kolonialisme? Typhoon spreekt hierover, vertelt zijn verhaal en gaat het gesprek aan met in principe iedereen die zich daarvoor aanmeldt. Aanmelden via secretariaat@dezb.nl.HZ-studenten praten verder: Aansluitend om 19.30 uur praten HZ-studenten verder over dit onderwerp tijdens de SDG Daily Mile Talk.


Verkoop handwerkclub de Mutsen

11:00 | Polderhuis

van 11.00 tot 16.00 uur zitten de dames van de handwerkclub klaar op het terras van het Polderhuis met een tafel vol eigen gebreide en gemaakte spullen. Met een assortiment van pannenlappen tot gehaakte knuffels en van ovenwanten tot omslagdoeken.


‘Bij-kletsen met onze imker’

13:30 | Terra Maris

Op woensdag 16 juni tussen 13.30 en 15.30 uur neemt de huisimker van Terra Maris elk half uur bezoekers mee in de fascinerende wereld van de bijen. Hoe herken je een koningin, wat is een dar, hoe maakt een bij honing en hoeveel bijen telt een bijenvolk. Zijn wilde bijen hetzelfde als honingbijen? Je leert het allemaal van de imker. Je betaalt alleen de entreeprijs voor het museum. Reserveren bij de balie op de dag zelf, maximaal 1 á 2 gezinnen per keer.


16-17-18-19 juni

Expositie Japans getint

13:00 | Galerie Bank

Tot 19 juni exposeert Addie Sandee met schilderijen in Galerie BANK. Zij werkt bij voorkeur met een combinatie van acryl- en olieverf op doek. Een aantal werken in deze expositie is geïnspireerd op een reis door Japan, waar kleuren prominent aanwezig zijn. Galerie BANK is open van woensdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur. Tevens is het werk van de vaste exposanten te zien met keramiek, beelden, glaskunst, grafisch werk en schilderijen. Toegang gratis en gratis parkeergelegenheid aanwezig.


16-19-20 juni

Help de boer met voeren

15:30 | kinderboerderij

Help jij de boer met het voeren van de boerderijdieren? Elke woensdag, zaterdag & zondag organiseert kinderboerderij De Klepperhoeve deze activiteit vanaf +- 15:30 uur. (Houdt de Facebook-pagina van De Klepperhoeve goed in de gaten of de activiteit doorgaat). Deelname € 2.


Vrijdag 18 juni

‘Vlinders en libellen vertellen’

14:00 | Terra Maris

Op vrijdag 18 juni om 14.00 en om 15.00 uur organiseert Terra Maris in Oostkapelle de activiteit ‘Vlinders en libellen vertellen’. In de landschapstuin van Terra Maris zijn allerlei plekken waar de verschillende vlinders en libellen graag op af komen. Met onze ’alles-wat-vliegt’-specialist ga je op zoek naar de verschillende vlinder -en libellensoorten. Ontdek de wereld van deze bijzondere fladderaars: wat eten ze, waar zijn ze als het regent, hoe oud kunnen ze worden, wat is een vangmasker of wat is een paringswiel? Tijdens de wandeling krijg je te horen welke soorten er te zien zijn en wordt er stil gestaan bij de levenscyclus van vlinders en libellen. Op de dag zelf aanmelden bij de balie van het museum. Je betaalt alleen de entreeprijs voor het museum.


18-19-20 juni

Ontdekkingsspeurtocht

10:30 | Polderhuismuseum

Tijdens de nationale archeologie dagen op 18, 19 en 20 juni is er in het dijk- en oorlogsmuseum een speciale speurtocht voor kinderen.Ada en Arre (stripfiguur archeologen) staan centraal in deze speurtocht. Ze speuren naar allerlei oudheden. Het is aan de kinderen om de spullen op te sporen in het museum en de vragen op te lossen die bij de tekeningen staan. Doe je ook mee?!Reserveren verplichtEr kan een tijdvak van 1,5 uur in het museum gereserveerd worden. De starttijden zijn; 10.30, 12.00, 14.00 en 15.30 uur. Dit kan via 0118-570700 of info@polderhuiswestkapelle.nl De entreeprijs voor kinderen van 6 t/m 12 jaar is €1,00.


Zaterdag 19 juni

BoekStartdag

10:00 | ZB Planbureau en Bibliotheek

Kom op zaterdag 19 juni naar de BoekStartdag in de Bibliotheek waar de allerjongste bezoekers en hun (groot)ouders een extra hartelijk welkom krijgen. Ontdek hoe fijn het is om samen met je kindje met boekjes en taal bezig te zijn. De hele week kunnen peuters en kleuters met hun ouders de quiz van de Nationale Voorleesdagen komen doen. Haal het formulier op bij de balie en test je kennis over de boeken van de prentenboeken top 10. Speciaal op deze dag kun je jouw favoriete knuffel lid maken van de Bibliotheek. Jouw knuffel krijgt een pasje én mag een leuk boekje mee naar huis nemen! Elke bezoeker van de BoekStartdag ontvangt een groeimeter. Op de Groeimeter staan per leeftijdsfase van je kind tips om voor te lezen. Er staat een speciale kraam waar jonge ouders het gratis BoekStartkoffertje op kunnen halen.


Creatief van eigen bodem markt

11:00 | Polderhuis

Op zaterdag 19 juni is er in de tuin van het Polderhuis van 11.00 tot 17.00 uur een Creatief van eigen bodem markt. Op deze dag zijn er verschillende kramen waar mensen producten laten zien en of verkopen die ze hobbymatig maken. Er is een ruim assortiment van sieraden tot steampunk en beeldjes gemaakt van fimoklei tot prachtige canvas foto's. Polderhuis, Zuidstraat 154-156 te Westkapelle, toegang is gratis evenals parkeren in de dorpskern.


Kindercollege over archeologie

13:00 | Erfgoed Zeeland

Wil jij meer weten over archeologie en de Indiana Jones van Zeeland worden? Kom naar het kindercollege op zaterdag 19 juni in Middelburg. Een archeoloog van Erfgoed Zeeland laat je bodemvondsten uit het depot zien en vertelt hierover. Daarna ga je zelf actief aan de slag met de opgedane lesstof. Geschikt voor kinderen van 8 tot 14 jaar, 2x gegeven, maximaal 15 kinderen, 13.00-13.45u en 15.00-15.45u. Locatie: Erfgoed Zeeland, stallingsruimte, via zij-ingang Armeniaans Schuitvlot. Deelname: gratis. Aanmelden: www.erfgoedzeeland.nl/aanmelden-nad-2021.


Zeeuwse schatten uit het depot

14:00 | Erfgoed Zeeland

Ben jij altijd al benieuwd geweest naar de pronkstukken van Zeeland en de werkzaamheden van een archeoloog? Ga dan mee op rondleiding door het Zeeuws Archeologisch Depot in Middelburg op zaterdag 19 juni 2021. De depotbeheerder laat je bijzondere vondsten zien en licht de uiteenlopende werkzaamheden toe, vanaf het moment van een vondstmelding of opgraving, het wassen en beschrijven van vondsten tot aan opslag en publieksontsluiting. Groepsgrootte max. 15 personen, 2x van 14.00-14.45u en 16.00-16.45u. Locatie: Erfgoed Zeeland, stallingsruimte, via zij-ingang Armeniaans Schuitvlot. Deelname: gratis. Aanmelden: Erfgoed Zeeland: www.erfgoedzeeland.nl/aanmelden-nad-2021


Zondag 20 juni

Van pulp tot papier

13:30 | Terra Maris

Op zondag 20 juni is tussen 13.30 en 15.30 uur het activiteitenteam van Schoon Zeeland op Terra Maris en organiseert de activiteit ‘Van pulp tot papier'. Het belang van het recyclen van papier en ook andere spullen wordt uitgelegd. Je leert hoe je zelf papier kunt recyclen van oud papier. Deelname: entree museum en reserveren is niet nodig.