Het Lange Jan Project
is weer gestart

MIDDELBURG - Vorig jaar kon er helaas geen Lange Jan Project worden georganiseerd, alleen een aantal miniconcerten, in aangepaste vorm, konden doorgang vinden. Dit jaar is het gelukkig weer bijna als vanouds en kan het Lange Jan Project weer van start. Officieel is het gestart op 24 juni, terwijl wordt doorgegaan tot eind oktober.


Het Lange Jan Project is een project van de Raad van Kerken Middelburg en draait al ruim 30 jaar. Veel mensen, toeristen maar ook lokale bevolking, lopen de deur van de Wandelkerk wel eens binnen. Zo maar, voor de sfeer, soms voor de koelte, maar altijd om te genieten van de serene rust die er heerst in de Wandelkerk, de Nieuwe Kerk of de Koorkerk en in de kloostergangen en kloostertuin.


Activiteiten


In het zomerseizoen zijn de Abdijkerken dagelijks geopend, maar op de donderdagen is het Lange Jan Project actief. Er wordt een aantal activiteiten georganiseerd door vrijwilligers die daardoor aan het Lange Jan Project een gezicht geven.
De mensen achter de balie zijn er de hele dag. Zij zorgen ervoor dat ook de inwendige mens aan zijn trekken komt via een kop koffie of iets anders.
In de Wandelkerk kan men gebruikmaken van een terrasje.

Om 13.00 uur is er een meditatief moment. Een moment van bezinning waarbij een lid van een van de deelnemende kerken zijn of haar licht laat schijnen over een bijzonder mens of soms een bijzondere ervaring. Er wordt gesproken en er is muziek. Het duurt ongeveer 30 minuten.

Om 15.00 uur is er in de Koorkerk een miniconcert.
Diverse musici komen aan de beurt om hun gehoor te laten genieten van orgel, zang, piano e.d. ook dit duurt ca. 30 minuten.

In de torenvoet, te bereiken via de Wandelkerk, wordt geƫxposeerd. Per seizoen worden vier verschillende tentoonstellingen gehouden. Kunstenaars van verschillende disciplines laten ons genieten van hun werk.

Tenslotte is er in de maanden juli en augustus de mogelijkheid om o.l.v. een gids een wandeling te maken langs verschillende Middelburgse kerken en de synagoge.

Kom eens langs en maak kennis met het Lange Jan Project.
Iedereen is van harte welkom.[n]