Woensdag 23 en 30 juni

De kunst van het weglaten”

6:00 | Atelier Hoed Gezien

Tijdens de wisselexpositie bij atelier Hoed Gezien kiest Joke voor een serie fascinerende en kleurrijke vogels. Pas als je echt gaat kijken zie je dat zij de vogels in doorgaande lijnen tekent. Elke vogel heeft zijn unieke kenmerken en kleuren. “De kunst van het weglaten” is t/m 3 juli van zonsopgang tot zonsondergang te zien voor het raam bij atelier Hoed Gezien, Nadorstweg 38, Middelburg. Loop gerust het tuinpad op. Voor ander werk zie: www.jokeapner.nl


23, 26, 28, 29 en 30 juni

Tweedehands zomerkleding verkoop

9:00 | Kledingbank Zeeland

Iedere week is de tweedehands kledingwinkel van Zeeland geopend op maandag, dinsdag en woensdag van 9.00-14.00 uur. Vanaf nu ook iedere laatste zaterdag van de maand. Iedereen is van harte welkom, er is geen verwijsbrief voor nodig. Het aanbod van dames- heren- en kinderkleding is zeer divers en tevens is er een grote sortering bad- en bedtextiel. De rekken worden steeds aangevuld en ververst. Natuurlijk kun je even passen en je aankopen kun je contant of met pin betalen.

Dingeman exposeert op niveau

10:00 | Vuurtoren 't Hoge Licht

Dingeman Lievense, (amateur)schilder en van origine Wasschappelaar exposeert t/m 30 oktober in vuurtoren ’t Hoge Licht, Zuidstraat 1 te Westkapelle. Voor openingstijden en het reserveren van een bezoek van ’t Hoge Licht zie www.polderhuiswestkapelle.nl.


Expositie Schoonheid

13:00 | Galerie Bank

T/m 3 juli exposeert Janita de Jong uit Middelburg met schilderijen in Galerie BANK. Janita is kunstschilder en tekendocent, met als specialiteit portretten. Galerie BANK is open van woensdag t/m zaterdag van 13.00-17.00 uur. Tevens is het werk van de vaste exposanten te zien met keramiek, beelden, glaskunst, grafisch werk en schilderijen. Toegang gratis en gratis parkeergelegenheid aanwezig.


Bij-kletsen met onze imker

13:30 | Terra Maris

Op woensdag 23 en 30 juni tussen 13.30 en 15.30 uur neemt de huisimker van Terra Maris elk half uur bezoekers mee in de fascinerende wereld van de bijen. Je betaalt alleen de entreeprijs. Reserveren bij de balie op de dag zelf, maximaal 1 á 2 gezinnen per keer. Hou onze website in de gaten voor eventuele aanpassingen i.v.m. corona-maatregelen.


Donderdag 24 juni

Fraai sigarettendoosje in museum Veere

13:00 | Museum Veere

Het is een mooi moment, in dit jaar waarin er zowel een expositie over Lucie van Dam van Isselt als over H.W. van Loon zal zijn. Een klein messing sigarettendoosje met aan de ene kant de Grote Kerk en aan de andere kant het silhouet van Veere met twee meeuwen op de voorgrond erin geëtst, is de getuige van de vriendschap tussen H. W. Van Loon en Lucie van Dam van Isselt die beiden in Veere woonden. Museum open op zaterdag en zondag van 13.00-17.00 uur. Tijdens schoolvakanties dagelijks open van 13.00-17.00 uur.


Concert in de Koorkerk

15:00 | Koorkerk

In het kader van het Lange Jan Project vindt donderdag 24 juni in de Koorkerk in Middelburg het eerste Miniconcert van het seizoen plaats. Rien Balkenende speelt op het Van Vulpenorgel orgel werken van J.S. Bach, Maurice Duruflé, Jehan Alain en Louis Vierne. Balkenende is een van de vaste organisten van de Koorkerk. Aanvang 15.00 uur. Registreren kan vanaf 14.30 uur in de kerk. Toegang gratis, met een collecte bij de uitgang.

Zaterdag 26 juni

Met Repair Café Middelburg weer aan tafel

10:00 | De Kruitmolen

Door de versoepelingen van de Corona maatregelen, mogen we als Repair Café Middelburg weer met de bezoekers aan tafel repareren. U kunt ook een praatje maken met de andere bezoekers, informatie inwinnen over gebruik van smartphone, tablet of laptop of een lekker bakje koffie of thee nemen. Wij nemen natuurlijk ook uw reparatie in en dat u deze op een later tijdstip ophaalt. Wij rekenen alleen materiaalkosten, maar een donatie is altijd welkom! Dit is onze laatste bijeenkomst voor de zomervakantie. Wij blijven wel bereikbaar via mail voor advies of informatie. Zaterdag 26 juni van 10.00-15.00u (aanname reparaties tot 13.30u) bij Bowling en Partycentrum "De Kruitmolen”, Kruitmolenlaan 129, Middelburg.

Op weg naar gelijkwaardigheid

10:00 | Nieuwe Kerk

In gesprek leren gaan over diversiteit en racisme. We horen er vaak over: het streven naar gelijkwaardigheid. Dat we iedereen als gelijken behandelen. Hoe worden we ons bewust van onze positie? Hoe leren we daarover denken en praten en vooral hoe leren we onze ingebakken vooroordelen ten opzichte van anderen te negeren? Het zijn vragen die het Stadspastoraat aan de orde stelt in het Lange Tafel Gesprek van 26 juni. Onder leiding van Sjoerd Luteijn en Oscar Rosa van het bedrijf Soul.com uit Rotterdam worden we meegenomen op die ontdekkingstocht.

Boerderijclub

10:30 | kinderboerderij

Wil jij graag helpen de boerderijdieren te verzorgen? En ben jij tussen de 5 en 10 jaar oud? Dan is de Boerderijclub echt iets voor jou! Op 6 zaterdagochtenden van 10.30-12.00u (12 juni-17 juli) leert de boerin van kinderboerderij De Klepperhoeve jou alles over de verzorging van de dieren. Opgeven via tel. 0118-627142.


Finissage van WENDING in ruimteCAESUUR

16:00 | ruimteCAESUUR

Op zaterdag 26 juni is vanaf 16.00 uur de finissage van WENDING te bezoeken. Romee van Oers en Jorieke Rottier werkten aan dit project, dat te zien is in ruimteCAESUUR. Op www.caesuur.nu vind je een link naar de catalogus waarin eerdere vormen van WENDING gedocumenteerd zijn.

Zondag 27 juni

Rondleiding door de landschapstuin

10:30 | Terra Maris

Op zondag 27 juni van 10.30 tot 12.00 uur organiseert Terra Maris een rondleiding door de landschapstuin. Ga op stap met één van onze ervaren gidsen en laat je leiden langs alle uitbundig bloeiende Zeeuwse landschappen. De 2,5 hectare grote landschapstuin herbergt veel typisch Zeeuwse plekjes, plekjes die je terugvoeren naar de tijd dat kinderen nog op straat speelden en konden vissen in een slootje achter het huis. Na een heerlijke wandeling door de tuin en haar landschapselementen is het beklimmen van het mottekasteel letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt. Reserveren noodzakelijk via terramaris.nl of tel. 0118-582620.