Afbeelding
Foto: ANNET EEKMAN

MIDDELBURG - Edwin Mijnbergen is sinds maart 2021 redacteur van de Middelburgse en Veerse Bode. Eerder was hij correspondent. Hij is ook redacteur van het platform Wij zijn De Stad Middelburg.


"Ha die Edwin, kunnen we geen duobaan maken van de vacature bij de Bode?” Het berichtje van Joep Bremmers, in februari, verraste me een beetje. Uitgeverij de Bode was op zoek naar een nieuwe redacteur voor enkele Zeeuwse edities, omdat Eugène de Kok na veertien jaar afscheid had genomen van het huis-aan-huisblad. Joep vroeg zich af of we samen Walcheren niet zouden kunnen doen. Hij de Vlissingse, ik de Middelburgse & Veerse Bode.
Ik twijfelde aanvakelijk. Ik schreef weliswaar al een paar jaar voor de Bode, in prettige samenwerking met Eugène en Britta Janssen, en was in die zin al vertrouwd met de krant. Maar incidenteel columns of portretjes schrijven is toch iets heel anders dan verantwoordelijk zijn voor een complete editie. Maar het leek me een mooie uitdaging. Gewoon proberen dus. Bijna vier maanden verder hebben we onze draai aardig gevonden, al is het wel een uitdaging om alles binnen de beschikbare uren klaar te krijgen. In het delen van persberichten gaat niet zo veel tijd zitten, maar in interviews, de opmaak, en het communiceren met verslaggevers en fotografen van de krant des te meer. Maar het werk is interessant, leuk en gezellig. Walcheren is een prachtig werkgebied. Voort dus? Wat mij betreft wel. Graag![n]