EXPOSITIES

De kunst van het weglaten”

6:00 | Galerie Bank

Tijdens de wisselexpositie bij atelier Hoed Gezien kiest Joke Apner voor een serie fascinerende en kleurrijke vogels. Elke vogel heeft zijn unieke kenmerken en kleuren. Te zien t/m 3 juli van zonsopgang tot zonsondergang te zien voor het raam bij atelier Hoed Gezien aan de Nadorstweg 38 te Middelburg.


Dingeman exposeert op niveau

10:00 | Vuurtoren 't Hoge Licht

Dingeman Lievense, (amateur)schilder en van origine Wasschappelaar exposeert t/m 30 oktober in vuurtoren ’t Hoge Licht, Zuidstraat 1 te Westkapelle. Voor openingstijden en het reserveren van een bezoek van ’t Hoge Licht zie www.polderhuiswestkapelle.nl.


Fraai sigarettendoosje

10:00 | Museum Veere

Het is een mooi moment, in dit jaar waarin er zowel een expositie over Lucie van Dam van Isselt als over H.W. van Loon zal zijn. Een klein messing sigarettendoosje met aan de ene kant de Grote Kerk en aan de andere kant het silhouet van Veere met twee meeuwen op de voorgrond erin geëtst, is de getuige van de vriendschap tussen H. W. Van Loon en Lucie van Dam van Isselt die beiden in Veere woonden. Tjep van Voorst Vader kwam naar Museum Veere om het te schenken ter nagedachtenis aan zijn broer Pieter C. Van Voorst Vader, die in 2017 overleed. Het is een mooi moment, in dit jaar waarin er zowel een expositie over Lucie van Dam van Isselt als over H.W. van Loon zal zijn. De ouders van Tjep en Pieter kregen het doosje lang geleden van een oom die antiekhandelaar was in Canada. Museum is elke dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur.



Expositie Schoonheid

13:00 | Galerie Bank

T/m 3 juli exposeert Janita de Jong uit Middelburg met schilderijen in Galerie BANK. Janita wil in haar portretten door haar gelaagde, transparante schildertrant de rijkdom aan nuances oproepen die zij haar modellen toedicht. Galerie BANK is open van woensdag t/m zaterdag van 13.00-17.00 uur. Toegang gratis.


1-5-6 juli

Tweedehands zomerkleding verkoop

9:00 | Kledingbank Zeeland

Iedere week is de tweedehands kledingwinkel van Zeeland open op maandag, dinsdag en woensdag van 9.00-14.00u. Vanaf nu ook iedere laatste zaterdag van de maand. Iedereen is van harte welkom, er is geen verwijsbrief voor nodig.


Woensdag 30 juni

Verkoop handwerkclub ‘de Mutsen’

11:00 | Polderhuis

Woensdag 30 juni van 11.00-16.00 uur zitten de dames van de handwerkclub klaar op het terras van het Polderhuis met een tafel vol eigen gebreide en gemaakte spullen. Met een assortiment van pannenlappen tot gehaakte knuffels en van ovenwanten tot omslagdoeken, is er voor iedereen wel wat leuks te vinden. Oma’s wollen sokken in de hippe variant zijn dan ook te verkrijgen. De opbrengst komt ten goede aan Stichting Polderhuis museum.



‘Bij-kletsen met onze imker’

13:30 | Terra Maris

Woensdag 30 juni tussen 13.30 en 15.30 uur neemt de huisimker van Terra Maris elk half uur bezoekers mee in de fascinerende wereld van de bijen. Hoe herken je een koningin, wat is een dar, hoe maakt een bij honing en hoeveel bijen telt een bijenvolk. Je betaalt alleen de entreeprijs voor het museum. Reserveren bij de balie op de dag zelf, maximaal 1 á 2 gezinnen per keer.


Donderdag 1 juli

Open donderdagmiddagen

13:45 | Doopsgezinde kerk

In de maanden juli en augustus is de Doopsgezinde kerk aan de Lange Noordstraat te Middelburg open voor bezichtiging, elke donderdag van 13.45-15.30 uur. Tijdens de open middagen zal gemusiceerd worden en er is een kleine kunstexpositie met textielwerk van Laura Ottenhof en keramiek van Marjan Barkhuijsen. De toegang is vrij.


Keti koti Dialoog

9:00 |

Op 1 juli samen eten en in gesprek over ‘Verbinding’ door middel van de Keti Koti Dialoogtas. Keti Koti Tafel Community Zeeland biedt evenals vorig jaar een tas aan met ingrediënten voor een Antilliaanse/Surinaamse maaltijd en een goed gesprek in de vorm van prikkelende dialoogvragen. Zo kun je op 1 juli thuis Keti Koti vieren, coronaproof met vrienden, familie en bekenden. De tas is op woensdag 30 juni af te halen bij de diverse uitgiftepunten in Zeeland. Info: ketikotitafel.nl/zeeland.


Miniconcert Koorkerk

14:30 | Koorkerk

In het kader van het Lange Jan Project wordt donderdag 1 juli het Miniconcert in de Koorkerk verzorgd door Nina den Hollander, harp en Janneke Verspagen, dwarsfluit. Vorig jaar hadden ze een succesvol optreden met een trio. Nu spelen ze een gevarieerd programma, deels als duo, deels solo. Aanmelden / registreren kan vanaf 14.30 uur in de kerk. Toegang gratis.



Open Dorpskerk

19:00 | Dorpskerk

In de maanden juli en augustus is de protestantse Dorpskerk in het centrum te Oostkapelle, iedere week een uurtje open, elke donderdag van 19.00-20.00 uur. Omwille van de coronapreventie kan de Toren deze zomer helaas niet worden beklommen. Maar de kerkruimte wel, om ieder die dit wil, de mogelijkheid te bieden voor een kort moment van meditatie en het eventueel kunnen branden van een kaarsje.


Regio-avond Vereniging een Handreiking

19:45 | HHK Arnemuiden

Regioavond op donderdag 1 juli. Dhr. A. van Wolfswinkel, huisarts en tevens coördinator van de Oase te Ouddorp en Theo van Helden, een oud-gast en ervaringsdeskundige zullen samen een inleiding verzorgen over het thema "Op adem komen; psychische nood en de Oase”. De avond wordt gehouden in het kerkgebouw van de HHK te Arnemuiden, Cittersweg 2 R. Opening 19.45 uur door ds G. Kater. Deze avond kunt u bijwonen (na aanmelding) of meeluisteren via www.kerkdienstgemist.nl en dan HHK Arnemuiden aanklikken. Aanmelden kan via wmaljaars@zeelandnet.nl. Vragen: Marian Maljaars 06-46452826.


Vrijdag 2 juli

Zomerfestival Stichting Kamermuziek

20:00 | Oostkerk

Zomerfestival van Stichting Kamermuziek Zeeland gaat op 2 juli van start! Voor het publiek is dit een nieuwe naam, want voorheen was dit festival bekend als Kamermuziekfestival Middelburg. Het thema van het festival is “Identiteit”. Openingsconcert met o.a. Verklärte nacht van Schönberg i.s.m. de dichter Ingmar Heytze. Meer info: www.festivalzeelandklassiek.nl


Zaterdag 3 juli

Rommelmarkt

8:00 | Graanbeurs/Damplein

Eindelijk mag er weer een rommelmarkt plaatsvinden. De rommelmarkt op de Vismarkt vindt voortaan plaats op de Graanbeurs / hoek Damplein. De rommelmarkt is a.s. zaterdag 3 juli van 8.00-16.00 uur. Aanmelden via schetsmarkten@zeelandnet.nl.


Rommelroute

9:00 | Arnemuiden

Op zaterdag 3 juli wordt er in Arnemuiden een rommelroute georganiseerd. De rommelroute is van 09.00-15.00 uur. De plattegrond met alle deelnemers kunt u downloaden via www.bezoekarnemuiden.nl. De plattegrond staat een dag van te voren online.


Rommelroute

9:00 | Grijpskerke & Buttinge

Rommelroute op 3 juli in Grijpskerke & Buttinge van 9.00-13.00 uur. Verkoop in uw tuin, vanuit uw garage, stoep of oprit; spullen, boeken, sieraden etc. De opbrengst heeft geen vast goed doel, maar dit mag altijd! Aanmelden o.v.v. straat + huisnr. kan t/m 1 juli via: Rommelroutegrijpskerke@gmail.com. Deelnemers zijn te herkennen aan vlag en/of vlaggetjes. Organisatie kan niet aansprakelijk gesteld worden voor het niet naleven van regels of wetgeving.