Gevelgedicht Karel Leeftink
Gevelgedicht Karel Leeftink Foto: KCRM

Kunstroute en De Vrolijkheid werken samen

MIDDELBURG - De Kunst- & Cultuurroute Middelburg gaat samen met De Vrolijkheid en een aantal kunstenaars de expositieruimte van ‘Het Lokaal’ aan het Zusterplein in Middelburg invullen.


De Vrolijkheid is een netwerk van professionele kunstenaars, regelaars, vrijwilligers, jongeren en ouders, die samen kunstprojecten realiseren op AZC’s in Nederland. Soms is er ook de droom om het werk te tonen aan mensen, buiten het AZC, en om in contact te komen met gelijkgestemden met interesse en passie voor kunst.

Sahar Nazir is de eerste kunstenaar die op zondag 4 juli in ‘Het Lokaal’ exposeert. De van oorsprong Iraanse Sahar omschrijft haar werk als embroidered & felted painting. Geborduurd en gevilt werk als kleine schilderijen. Maar ook als vormen die decoratief gedragen kunnen worden op kleding of als sieraad. Met felle kleuren, geïnspireerd op de natuur en soms op bekende werken van grote kunstenaars.


Dichttegels
Diezelfde ochtend onthult wethouder kunst en cultuur, mevrouw Doorn, de vernieuwde stoeptegels met dichtregels die verplaatst zijn naar de opgang van de bibliotheek, krijgt voormalig stadsdichter Anna de Bruyckere haar eigen dichttegel en worden vier nieuwe gevelgedichten onthult die onlangs aangebracht zijn op monumentale panden in de binnenstad. Bij de Drvkkery aan de Markt is een gloednieuwe gids verkrijgbaar met een wandeling langs deze "sprekende gevels”. Daarnaast brengt de kunstroute die middag interessante exposities bij meer dan 35 ateliers, galeries en musea in de Middelburgse binnenstad. Kom, kijk en geniet! Voor meer informatie kunt u terecht in ‘Het Lokaal' aan het Zusterpleinen op www.kunstroutemiddelburg.nl.[n]