Zaterdag 3 juli

Rommelroute

10:00 | Magistraatwijk

Onze “rommelroute” vindt plaats op zaterdag 3 juli van 10.00 tot 16.00 uur. Verkoop vanuit tuinen en vanaf de stoep. Er is voor ieder wat wils. Deze rommelroute bevindt zich in de Magistraatwijk I te Middelburg.


Boerderijclub

10:30 | De Klepperhoeve

Wil jij graag helpen de boerderijdieren te verzorgen? En ben jij tussen de 5 en 10 jaar oud? Op 6 zaterdagochtenden van 10:30u tot 12:00u (12 juni - 17 juli) leert de boerin van kinderboerderij De Klepperhoeve jou alles over de verzorging van de dieren. Er zijn kosten aan verbonden. Bel naar 0118-627142. Vol = Vol


Boekenmarkt

13:00 | Etty Hillesum Huis

Op zaterdag 3 juli organiseert het Etty Hillesum Huis een boekenmarkt van 13.00-17.00 uur aan het Molenwater 77, het geboortehuis van de Joodse dagboekschrijfster Etty Hillesum. Voor liefhebbers van de Joodse cultuur en geschiedenis is er een rijk aanbod van tweedehandsboeken, en enkele nieuwe titels. Haar gedachten zijn voor vele mensen wereldwijd nog steeds een grote bron van inspiratie.


Zeeuwse middag van de filosofie

14:00 | Speelhof Hoogerzael

De derde editie van de Zeeuwse Nacht van de Filosofie vindt komend weekend plaats in de middag. Op zaterdag 3 juli staat Speelhof Hoogerzael (Seispark 2a) vanaf 14.00 uur in het teken van het filosofische thema: De natuur was/is hier. De hoofdsprekers zijn dit jaar filosofen Jozef Keulartz en Lydia Baan Hofman. Ook auteur Wim Hofman, Karel Leeftink (Staatsbosbeheer), filosoof Joyce Pijnenburg, Ira von Harras (ZMf), dichter Anna de Bruyckere en Herman Lelieveldt (UCR) schijnen hun licht op het thema van de middag. Om het aantal bezoekers goed in te kunnen schatten vraagt de organisatie om vooraf een kaartje te kopen. Dit kan in boekhandel De Drvkkery (Markt 51, Middelburg) en via www.zeeuwsenachtvandefilosofie.nl.


Concert Peter de Muijnck

14:30 | Catharinakerk

Op zaterdag 3 juli, 14.30-15.00 uur, zal de jonge organist Peter de Muijnck uit Westkapelle het Witte orgel bespelen van de Catharinakerk in Zoutelande. De kerkdeuren zijn vanaf 10.00 uur open voor publiek. Om 14.30 uur sluiten we de ’Open-kerk-dag’ af met een concert. Peter de Muijnck zal muziek van Bach, Rutter en Lefébure-Wely spelen, koraalbewerkingen van o.a. Klaas Jan Mulder en Evert van de Veen. Het concert is gratis toegankelijk. Gedurende deze zomer zal er wekelijks een concert zijn op zaterdagmiddag.


Open dag Johanneskerk

10:00 | Johanneskerk

De Protestantse Gemeente Serooskerke houdt zaterdag 3 juli vanaf 10.00 uur open dag. Vorig jaar is de Johanneskerk, het oudste moment van Serooskerke en middelpunt van het dorp ingrijpend verbouwd en heringericht. De bijgebouwen zijn deels nieuw en deels verbouwd. Het resultaat mag er zijn. De kerkzaal is multifunctioneel geworden. In de heringerichte tuin is op de open dag een koffieterras. Zondag 4 juli 19.00u is er voor het eerst sinds corona weer een open luchtdienst. Voorganger Marga de Haas. Thema Zaaien. Ook hier iedereen welkom met in achtneming van de 1,5 meter maatregel.


Bingomiddag

14:30 | Het Bastion

organiseert Activiteitenvereniging Het Bastion weer de maandelijkse bingo. Start 14.30 uur, deur open vanaf 13.45 uur. Er zijn 8 rondes bingo en een loterij. Adres: Bastion 40, 4331 TH Middelburg.


Pianoconcerten

20:00 | Grote kerk Veere

vindt de eerste van een reeks bijzondere concerten plaats in de Grote Kerk Veere. Elke avond nodigt Douwe Eisenga 2 pianisten uit die samen met hem ieder 40 minuten spelen. Deze eerste avond wordt hij vergezeld door Jacco Lamfers en Pieter de Graaf. Voor liefhebbers van minimal music, modern klassiek, neo-klassiek en lekkere vibey piano muziek. Info en tickets: grotekerkveere.nl.



Zondag 4 juli

Landelijke Zonnekijkdag

13:00 | Volkssterrenwacht Philippus Lansbergen

Zondag 4 juli van 13.00-17.00 uur stellen de medewerkers van Volkssterrenwacht Philippus Lansbergen speciale telescopen op om de zon mee te kunnen bekijken. Zo kunnen bezoekers zelf de zon bestuderen en er zelf van alles over ontdekken. Natuurlijk vertellen de ervaren waarnemers van de sterrenwacht van alles over onze zon en hoe belangrijk deze dichtstbijzijnde ster voor het leven op aarde is. Toegang gratis; programma is geschikt voor alle leeftijden. Adres: Volkssterrenwacht Philippus Lansbergen, Helm 3, 4331 CD Middelburg. Reserveren is niet nodig omdat het een buitenactiviteit betreft.


Avondgebed in Taizé

19:00 | Dorskerk

Op zondag 4 juli is er in de protestantse Dorpskerk aan de Waterstraat in Oostkapelle om 19.00u een bijzondere soort kerkdienst: een avondgebed op de wijze van Taizé. Er is daarbij veel ruimte voor stilte en aandacht voor persoonlijke meditatie. Voorganger is ds. Flip Beukenhorst. Medewerking wordt verleend door Rinus Jobse, piano en Lian Jobse-Vonk, dwarsfluit.


Expositie en concert in de Oostkerk

13:00 | Oostkerk

Op zondag 4 juli presenteert de Oostkerk een expositie (13u-17u) en concert (15u) naar aanleiding van een bijzondere samenwerking van 2 Middelburgse kunstenaressen, waarbij de Oostkerk een belangrijke rol speelt. Op deze dag wordt het resultaat van deze samenwerking in de vorm van een nieuwe CD gepresenteerd. Wieteke Hendrikx (schilderes) en Anke van Noppen (klassiek gitariste) sloegen de handen ineen toen zij in de coronacrisis werden geconfronteerd met vele beperkingen. Zij kwamen op het idee een cd te maken over het thema ‘Liefde en Troost’. Wieteke en Anke hopen u te verwelkomen in de Oostkerk. Ook zal er een gedicht worden voorgedragen door de Belgische dichter Wim Haazen rondom het thema liefde en troost. Ook zijn er rondleidingen om 13u, 14u en 16u in de Oostkerk.



Dinsdag 6 juli

Zomerconcert Brassband OKK

19:30 | Markt

Zoals zo velen waren ze ook bij Brassband OKK in Westkapelle blij dat de muziekrepetities hervat mochten worden een paar weken geleden. En met de versnelde versoepelingen is het nu, na driekwart jaar ook weer mogelijk om concerten te geven. Dit gaat dan ook gebeuren op dinsdag 6 juli op de Markt. Aanvang 19.30 uur. Bij slecht weer gaat het concert niet door.


Openingsconcert Arjen Leistra

20:00 | Nieuwe Kerk

Op dinsdag 6 juli gaat de orgelserie in de Nieuwe Kerk te Middelburg weer van start. Het openingsconcert vindt plaats door de bekende concertorganist Arjen Leistra. Hij zal werken spelen van Bach, Camille Saint-Saëns, Reger, Distler en Dupré. Aanvang 20.00 uur, 65 plus en studenten gereduceerd tarief, kinderen tot 12 jaar gratis.