Afbeelding
Foto: Zeeuwse Connectie/Rachelle Meiresonne

De Zeeuwse Connectie loot eerste winnaars extra prijzen

MIDDELBURG - Stichting De Zeeuwse Connectie heeft de eerste groep geslaagden verrast met een extra prijs in hun campagne om jonge Zeeuwen verbonden te houden met hun geboortegrond.

De geslaagde Estella uit Kloetinge, Fréderique uit Terneuzen, Halilcan uit Terneuzen, Julia uit Goes, Micha Middelburg, Michelle uit Terneuzen, Pascal uit Goes, Raul Vlissingen, Ruben uit Zierikzee, Simone uit Koudekerke, Thomas uit Tholen en Yarah uit Goes hadden zich bij de stichting aangemeld voor een cadeaupakket ter waarde van 225 euro. Bij een loting uit de aanmelders zijn zij uitverkoren voor extra prijzen, zoals een laptop, zonnebrillen en VIP-arrangementen. "De komende weken volgen nog meer verlotingen”, laat Jim Goedhart van Stichting De Zeeuwse Connectie weten.
Alle Zeeuwse jongeren die dit schooljaar hun diploma hebben behaald - ongeacht studierichting of opleidingsniveau - kunnen zich nog tot en met september aanmelden voor een examencadeaupakket à 225 euro van De Zeeuwse Connectie. "Naast de cadeaus en mogelijke extra prijzen krijgen alle aanmelders gratis een lidmaatschap van De Zeeuwse Connectie. Hierdoor zullen zeker de jongeren die voor een vervolgstudie de provincie verlaten, makkelijker een binding met Zeeland houden. We nodigen hen uit voor de activiteiten van De Zeeuwse Connectie, maar bieden nog een ander voordeel. Via ons netwerk kunnen jongeren die gaan studeren makkelijk in contact komen met andere Zeeuwen in dezelfde studentenstad. Bijvoorbeeld om samen te studeren, woonruimte te delen of om te carpoolen.”
Jongeren zijn belangrijk voor Zeeland. "De jeugd heeft immers de toekomst!”, zegt Frederik Sinke van De Zeeuwse Connectie. "Zeeland biedt goede studiemogelijkheden, maar er zijn uiteraard ook jongeren die buiten de provincie verder leren. Vanuit onze stichting zetten wij ons al tien jaar in om deze Zeeuwen buiten Zeeland aangehaakt te houden. Daarom is het mooi om te zien hoe snel bedrijven aangaven te willen meedoen met deze actie. Zij zien ook hoe belangrijk het is om deze talenten niet uit het oog te verliezen. Daarnaast hebben de geslaagden natuurlijk wat leuks verdiend voor hun harde werk!” De partijen die deelnemen aan de actie zijn Bomont, Omoda, Your Surprise, Festive Events, Rico Moda, Omnium, Lima Beach, Mia's Axel, Wolf Rijbewijsshop, Mariener Sunglasses, ZeeuwseVacaturebank.nl en Alternate.
Kijk voor aanmelden voor de actie op www.zeeuwseconnectiekado.nl.[n]