EXPOSITIES

Expositie portretten van Jan Capello

7:00 | Hoed Gezien

In snelle schetsen of uitgebreid schilden worden mensen in een portret vereeuwigd. Dat geldt ook voor de serie portretten van Jan Capello die hij exposeert bij atelier Hoed Gezien te Middelburg. De portretten van Jan zijn t/m 1 augustus 2021 van zonsopgang tot zonsondergang te zien voor het raam bij atelier Hoed Gezien aan de Nadorstweg 38 te Middelburg. Loop gerust het tuinpad op om de krijgers van Gerda goed te bekijken. Voor meer werk van Jan Capello zie de website www.jancapello.nl.


 

Dingeman exposeert op niveau

10:00 | Vuurtoren 't Hoge Licht

Dingeman Lievense, (amateur)schilder en van origine Wasschappelaar exposeert van juni t/m 30 oktober in vuurtoren ’t Hoge Licht, Zuidstraat 1 te Westkapelle. Voor openingstijden en het reserveren van een bezoek van ’t Hoge Licht zie www.polderhuiswestkapelle.nl.


 

Illustratieve aquarellen van Adri Karman

10:00 | Polderhuis

Tot en met 10 oktober is in het museumcafé van het Polderhuis een tentoonstelling ingericht met schilderijen en illustratieve aquarellen van Adri Karman (Colijnsplaat, 1946). De expositie van Adri Karman is dagelijks te bezoeken tussen 10:00 en 17:00 uur. De toegang is gratis evenals parkeren in Westkapelle. De kunstwerken zijn ook te koop.


 

Expositie De Overtocht

10:00 | Zeeuws Archief

Een groot deel van onze slavernijgeschiedenis is terug te vinden in Middelburg. Wat willen kinderen van deze geschiedenis bewaren en doorvertellen? Met het educatieve project De Overtocht ontdekken leerlingen van groep 7 en 8 hoe het slavernijverleden door verschillende instanties en vanuit verschillende perspectieven is verzameld, bewaard en doorverteld. De leerlingen verwerken hun ervaringen in woord en beeld. De expositie hiervan is te zien van 5 tot en met 18 juli in de ZB.

 

Fraai sigarettendoosje in museum Veere

10:00 | Museum Veere

Het is een mooi moment, in dit jaar waarin er zowel een expositie over Lucie van Dam van Isselt als over H.W. van Loon zal zijn. Een klein messing sigarettendoosje met aan de ene kant de Grote Kerk en aan de andere kant het silhouet van Veere met twee meeuwen op de voorgrond erin geëtst, is de getuige van de vriendschap tussen H. W. Van Loon en Lucie van Dam van Isselt die beiden in Veere woonden. Tjep van Voorst Vader kwam naar Museum Veere om het te schenken ter nagedachtenis aan zijn broer Pieter C. Van Voorst Vader, die in 2017 overleed. Het is een mooi moment, in dit jaar waarin er zowel een expositie over Lucie van Dam van Isselt als over H.W. van Loon zal zijn. De ouders van Tjep en Pieter kregen het doosje lang geleden van een oom die antiekhandelaar was in Canada. Museum is elke dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur.


 

Expositie PotArt

13:00 | Galerie Bank

Van 7 tot en met 17 juli exposeert Cora Gelens uit Oostkapelle met sieraden, keramiek en beelden in Galerie BANK Aagtekerke. Zij exposeert regelmatig en neemt ook deel aan de Kunstroute in Oostkapelle en de toeristenmarkt. Zie ook www.potart.nl. Galerie BANK is open van woensdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur. Tevens is het werk van de vaste exposanten te zien met keramiek, beelden, glaskunst, grafisch werk en schilderijen. Toegang gratis en gratis parkeergelegenheid aanwezig.


Woensdag 7 juli

Boekenmarkt in de Koorkerk

10:30 | Koorkerk

In de heerlijk koele Koorkerk staan, verdeeld over ruim 70 rubrieken, 3.000 à 4.000 boeken, welke zeer regelmatig worden aangevuld. De markt is geopend van maandag t/m vrijdag van 10.30 tot 17.00 uur, mits de kerk niet voor andere doeleinden in gebruik is.

 

Orgelconcert in de Oostkerk

20:00 | Oostkerk

Ook dit jaar zijn er weer een viertal avondconcerten in de Oostkerk van Middelburg. Het eerste concert vindt plaats op woensdag 7 juli. Het orgel wordt dan bespeeld door Jos Vogel, organist van de Sint Jacobskerk in Vlissingen. Hij brengt werken ten gehore van Italiaanse (waaronder Puccini), Franse en Duitse componisten. Uiteraard kan Johann Sebastian Bach niet ontbreken op het programma. Aanvang 20.00 uur. Reserveren via www.deoostkerk.nl is verplicht. Het aantal toegangskaarten is beperkt. De opbrengst komt ten goede aan Stichting de Oostkerk en aan Stichting De Rijckere-orgel.


Donderdag 8 juli

Open donderdagmiddagen in Doopsgezinde kerk

13:45 | Doopsgezinde kerk

In de maanden juli en augustus is de Doopsgezinde kerk aan de Lange Noordstraat te Middelburg open voor bezichtiging. De openingstijd is elke donderdagmiddag van 13.45 tot 15.30 uur. De kerk werd in 1889 gebouwd in een neo-stijl naar de mode van de tweede helft van de 19de eeuw, De architect was Klaas Stoffels. Het interieur met het monumentale orgel is in 2002 zoveel mogelijk naar de oorspronkelijke staat hersteld. Tijdens de open middagen zal gemusiceerd worden en er is een kleine kunstexpositie met textielwerk van Laura Ottenhof en keramiek van Marjan Barkhuijsen. Gastvrouwen en -heren zijn aanwezig om desgevraagd iets te vertellen over het gebouw en de Doopsgezinde gemeente. Ook is er een informatietafel. De toegang is vrij.


 

Zomerse avond met kunst en muziek

19:30 | Doopsgezinde kerk

Gewoon omdat het weer kan: een zomerse avond over kunst, afgewisseld met muziek. Wanneer je dat kunt waarderen ben je welkom op donderdag 8 juli om 19.30 uur. Leuny de Kam laat kunst van Jan Mankes zien en vertelt aan de hand van zijn werk over zijn leven. Jan Mankes maakte verstilde kunst, het wordt dus een avond om van te genieten. Anna Loosveld zorgt voor passende harpmuziek. Reserveren voor deze avond is noodzakelijk. Stuur een appje of bel 06-15622635. Iedereen is van harte welkom, maar vanwege de anderhalve meter afstand houden, is er wel een maximum aantal bezoekers mogelijk. Doopsgezinde Kerk, Lange Noordstraat 62 te Middelburg. www.dgwalcheren.nl