Ontwikkelingen rondom het Veerse meer


Afgelopen week is de laatste raadsvergadering voor de zomer geweest. Naast de financiële stukken werd ook het nieuwe bestemmingsplan Waterpark Veerse meer vastgesteld. Een traject dat twee jaar geleden begon. Een traject waar iedereen kon meepraten met de initiatiefnemer Driestar. Een proces dat naar volle tevredenheid is verlopen. En waardoor het plan breed geaccepteerd is. Maar klaar is het nog niet. We hebben namelijk ook een paar beloften gedaan naar onze inwoners in Arnemuiden en omgeving en die willen we nakomen. Zo moet het verkeer in het centrum van Arnemuiden rustiger worden. Dit willen we de komende jaren realiseren. Daarnaast wordt nu het onderzoek afgerond ten behoeve van een goede ontsluiting van het Veerse meer. 

Communicatie en samenwerking
In het najaar maakt onze gemeenteraad daar een keuze is. En kunnen we met de verschillende wegbeheerders afspraken maken over de realisatie ervan. Driestar realiseert het nieuwe park in een aantal fases. Het wordt een mooie versterking van het gebied én een kwaliteitsimpuls van de recreatie in Zeeland. Er gaat de komende jaren dus veel gebeuren rond dit gebied. Dit vraagt een goede communicatie en samenwerking met elkaar. Hiervoor hebben we een omgevingsmanager aangesteld en een website opgezet. De meerwaarde van deze inzet heeft zich afgelopen periode al bewezen. En we gaan hier ook mee door.

Op de website planwaterparkveersemeernieuw.nl leest u alles over het park. Op middelburg.nl/waterpark-veerse-meer vindt u informatie over de planvorming van het waterpark. We brengen ook regelmatig een nieuwsbrief uit. Wilt u de nieuwsbrief ontvangen? Mail dan uw gegevens naar wvm@middelburg.nl.

Chris Simons, wethouder[n]