Woensdag 14 juli

Expositie portretten van Jan Capello

7:00 | Hoed Gezien

In snelle schetsen of uitgebreid schilden worden mensen in een portret vereeuwigd. Dat geldt ook voor de serie portretten van Jan Capello die hij exposeert bij atelier Hoed Gezien. Te zien t/m 1 augustus van zonsopgang tot zonsondergang voor het raam bij atelier Hoed Gezien, Nadorstweg 38, Middelburg. Loop gerust het tuinpad op om de krijgers van Gerda goed te bekijken. Meer werk van Jan Capello: www.jancapello.nl.


Dingeman exposeert op niveau

10:00 | Vuurtoren 't Hoge Licht

Dingeman Lievense, (amateur)schilder en van origine Wasschappelaar exposeert van juni t/m 30 oktober in vuurtoren ’t Hoge Licht, Zuidstraat 1 te Westkapelle. De tentoonstelling is voor de schilder een groot cadeau omdat hij voor het eerst zijn schilderijen over Westkapelle in zijn eigen geboortedorp kan tonen. Voor openingstijden en reserveren van een bezoek van ’t Hoge Licht: www.polderhuiswestkapelle.nl.


Aquarellen van Adri Karman

10:00 | Polderhuis

T/m 10 oktober is in het museumcafé van het Polderhuis een tentoonstelling ingericht met schilderijen en illustratieve aquarellen van Adri Karman (Colijnsplaat, 1946). Het thema van zijn werk is de natuur, vooral vogels, stillevens, Zeeuwse landschappen en zee- en strandgezichten. De expositie is dagelijks te bezoeken tussen 10:00 en 17:00 uur. De toegang is gratis evenals parkeren in Westkapelle. De kunstwerken zijn ook te koop.


Fraai sigarettendoosje in museum Veere

10:00 | Museum Veere

Het is een mooi moment, in dit jaar waarin er zowel een expositie over Lucie van Dam van Isselt als over H.W. van Loon zal zijn. Een klein messing sigarettendoosje met aan de ene kant de Grote Kerk en aan de andere kant het silhouet van Veere met twee meeuwen op de voorgrond erin geëtst, is de getuige van de vriendschap tussen H. W. Van Loon en Lucie van Dam van Isselt die beiden in Veere woonden. Museum is elke dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur.


Expositie De Overtocht

10:00 | Zeeuws Archief

Een groot deel van onze slavernijgeschiedenis is terug te vinden in Middelburg. Met het educatieve project De Overtocht ontdekken leerlingen van groep 7 en 8 hoe het slavernijverleden door verschillende instanties en vanuit verschillende perspectieven is verzameld, bewaard en doorverteld. De leerlingen verwerken hun ervaringen in woord en beeld. De expositie hiervan is te zien t/m 18 juli in de ZB.


Expositie Sieraden en meer

13:00 | Galerie Bank

T/m 17 juli exposeert Cora Gelens uit Oostkapelle met haar sieraden, keramiek en beelden in Galerie BANK Aagtekerke. Galerie BANK is open woensdag t/m zaterdag van 13.00-17.00 uur. Tevens is het werk van de vaste exposanten te zien met keramiek, beelden, glaskunst, grafisch werk en schilderijen.


Expositie in kapel Sint Maarten

11:00 | Kapel van Hoogelande

Van 10 t/m 25 juli exposeren Jacqueline Geluk en Cocky Wattel hun werk in de Kapel van Hoogelande. Jacqueline Geluk exposeert met handgevormd keramiek van 10 t/m 25 juli. Cocky Wattel met schilderijen van 10 t/m 18 juli. Open: iedere dag van 11.00-17.00 uur.


Walcherse pronk

13:00 | Museum Arnemuiden

Het Museum Arnemuiden kreeg de gelegenheid om een deel van een omvangrijke particuliere verzameling Zeeuwse streekdrachtsieraden tijdelijk ten toon te stellen. In de voormalige burgemeesterskamer blinkt u daarom nu het goud en zilver van de Walcherse dracht tegemoet. Deze prachtige tentoonstelling is te zien in het museum. Openingstijden tot 1 november woensdag en zaterdag van 13.00-17.00 uur. Verder op verzoek via de website of tel. 0118-603242.


Pierre Coric exposeert in ruimteCAESUUR

16:00 | ruimteCAESUUR

Pierre Coric (België) | Most of Us Use Some of It. 17 juli t/m 11 september 202. Opening op zaterdag 17 juli om 16.00 uur. De meesten van ons gebruiken er wat van / Most of Us Use Some of It. Enorme reeksen contrasten vallen me op als ik op de Westerschelde en op de Noordzee vaar rond de plek waar we ons bevinden tijdens een bezoek aan ruimteCAESUUR. 


Beeldende kunst

11:00 | Toeristenkerk

Kunstenaars uit Dishoek tonen weer hun werk in de plaatselijke Toeristenkerk. Ze laten een grote variëteit aan beeldende kunst zien; schilderijen, beelden, keramiek, vilt, eco-prints en concrete kunst. De expositie is te zien op 20 t/m 24 juli van 11.00-17.00 uur. U vindt de Toeristenkerk in Dishoek aan de Westerscheldelaan. Exposanten: Lilith de Jonge, schilderijen; Bartha Breman, beelden en schilderijen; Bert Breman, concrete kunst, reliëfs. Gast exposant Heleen v.d. Hooven, viltvormgeving en ecoprinting.


Woensdag 14 en 21 juli

Boekenmarkt in de Koorkerk

10:30 | Koorkerk

In de heerlijk koele Koorkerk staan, verdeeld over ruim 70 rubrieken, 3.000 à 4.000 boeken, welke zeer regelmatig worden aangevuld. De markt is geopend van maandag t/m vrijdag van 10.30 tot 17.00 uur, mits de kerk niet voor andere doeleinden in gebruik is.


Woensdag 14 juli

Kinderworkshop in museum

14:00 | Museum Veere

Op 14 juli, 28 juli en 11 augustus, 14.00-16.00 uur, is er in Museum Veere een workshop voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Tijdens deze workshop gaan we met ze de tentoonstelling bekijken van Lucie van Dam van Isselt. Daarna gaan ze zelf aan de slag. Met mooi weer, gaan we Veere in om te schilderen. Bij regen, kunnen we in het museum de verf kwasten op het doek los laten gaan. Er wordt een bijdrage gevraagd. Aanmelden: educatie@museumveere.nl. Vermeld: workshop schilderen met Lucie, naam + leeftijd, telefoonnummer.


Concert Brassband OKK Westkapelle

19:30 | Camping Het Hoge Licht

Blij dat ze eindelijk weer muziek mogen maken zijn ze zeker bij Brassband OKK in Westkapelle. Zo blij dat ze vlak na het vorige concert alweer een concert geven. Dit keer op woensdag 14 juli op Camping Het Hoge Licht aan de Hogelichtweg in Westkapelle (bij de Joossesweg). U kunt gaan luisteren naar een mix van nieuw ingestudeerde nummers en een paar "gouwe ouwe”. Op het programma staan o.a. "Julia”, "Brass Pearls of Switzerland”, "Come Follow the Band” en "Danggä und uf Wiederluege”. Het concert begint om 19.30 uur, bij slecht weer gaat het niet door.


Orgelconcert Oostkerk

20:00 | Oostkerk

Woensdag 14 juli is het tweede orgelconcert in de zomerserie van de Middelburgse Oostkerk. Jan Wisse, organist van de Gereformeerde Gemeente in Aagtekerke, zal deze avond het historische De Rijckere-orgel (1783) bespelen. Aanvang 20.00 uur; reserveren via www.deoostkerk.nl. De opbrengst komt ten goede aan Stichting de Oostkerk en Stichting De Rijckere. De culturele instellingen hebben op alle fronten een moeilijk jaar achter de rug. Uw bezoek aan het concert helpt de culturele activiteiten in stand te houden!